Welkom op
WorldTrip
Home
Login
Lid worden
Voorbereiding
Waarom op reis?
Wie zijn wij?
Voorbereiding
Gezondheid
Route
Landen
Links
Status Nu
Planning
Paklijst
De Reis
Foto Album
Hoe is t?
Thailand
Maleisie
Singapore
Australie
Nieuw Zeeland
Nederland
Laos
Cambodja
Vietnam
Ecuador
Griekenland
Extra
Suggesties
Chat
Gastenboek
Website
Wisselkoers
Statistieken
Contact

Languages
Kies interface taal:


Hits

Status nu: 6 weken voor vertrek.
Geplaatst op Sunday 18 May - 21:25:29 21:25 uur door Addy&Niki

Status nu Wat is de status 6 weken voor vertrek.

6 weken voor vertrek

De tijd gaat snel...

Het komt nu allemaal wel heel dicht bij! Na onze trouwdag lijken de dagen voorbij te vliegen. Echt veel tijd om de roes te blijven hangen van het trouwen hebben we niet. Nog maar 6 weken en dan vertrekken we toch echt voor de eerste route richting Bangkok. De Pa van Niki wordt nu toch ook wel zenuwachtig en probeert zijn vlieguurtjes nog op te schroeven door een weekendje Alicante. Wij vullen onze dagen met werken, vrienden en het voorbereiden van de reis.

Visum

Wij zoeken uit hoe we aan onze visums kunnen komen. Dit blijkt nog een hele puzzel te zijn. We zullen toch veel visums moeten halen in Bangkok. Het visum van Australi? kunnen we gelukkig heel makkelijk via Internet aanvragen. De visums voor India, China en Vietnam zullen we onderweg moeten scoren.

Auto

Onze auto schorsen we voor een jaar voor de wegenbelasting en wordt uit de verzekering gehaald. Deze stallen we voor een jaar zonder kenteken in de schuur van ome Piet en tante Janny (dank!). Op deze manier hebben we dan bij thuiskomst na een jaar meteen weer een auto. Onze auto is zo oud dat deze bij verkoop waarschijnlijk niet veel meer zal opleveren. Als we bij terugkomst een nieuwe auto willen kopen zal ons dit waarschijnlijk veel geld gaan kosten.

Duiken

We hebben al eerder nagedacht over een eventuele duikcursus. Na de positieve verhalen van anderen die dit tijdens hun wereldreis doen, is deze gedachten weer aangewakkerd. Ondanks onze grote haaienangst (Ad kijkt al om zich heen in de Noordzee) gaan we binnenkort een proefduik in Nederland nemen, zodat we kunnen zien of we het echt leuk vinden. Indien dit het val mocht zijn, gaan we in Thailand onze PADI proberen te halen. Deze introductieduik nemen we in een zwembad. Eerst krijg je dan een instructievideo en uitgebreide informatie over het materiaal en vervolgens ga je onder 1 op 1 begeleiding het water in.

Hoofdsponsor - De Reisdokter

De reisdokter is onze hoofdsponsor van de website door een flinke korting te geven op de laatste injecties. De Reisdokter. De reisdokter geeft net even wat uitgebreider advies als het Havenziekhuis. Ze nemen echt de tijd voor je. Daarbij wordt er ook extra gelet op het low-budget van een wereldreiziger. Rabies inentingen kregen wij met een groepje waardoor deze prik 25 euro kost ipv 60 euro. Wat bij een totaal van 3 prikken per persoon toch aardig wat geld scheelt. Bovendien is de kennis van de medewerkers erg up to date.

Vaccinaties en Malariapillen

We hebben onze laatste prikken bij de Reisdokter te pakken! Niki is hier vooral opgelucht over (heeft iets met prikken). We spreken ook over malariatabletten. Lariam willen we liever niet slikken in verband met de bijwerkingen die deze tabletten hebben (waanideeen, depressies, nachtmerries). Malarone is het nieuwste middel dat net zo goed werkt als Lariam, maar geen bijwerkingen heeft. Malarone is echter heel erg duur, zeker voor de lange periode dat wij ze zouden gaan slikken. Bovendien wordt in Nederland aangeraden om Malarone niet langer dan 4 weken achter elkaar te slikken. In Amerika mag je overigens Malarone voor een jaar slikken.
Een middel dat minder bekend is bij vele reizigers is Doxycycline. Dit is een breedspectrum antibiotica dat net zo goed al Lariam en Malarone beschermt tegen malaria. Het is een heel goedkoop middel en sommige verzekeraars vergoeden het middel omdat het een antibiotica is. Nadelen van Doxycycline zijn dat je overgevoelig kan worden voor zonlicht en Niki krijgt van antibiotica meestal spruw.
We gaan nu 10 dagen Doxycycline proberen en mocht het niet bevallen dan slikken we Malorone.

SARS

We krijgen veel vragen of we niet bang zijn voor SARS. Wij zijn er ons van bewust dat er enig risico is in Azi? op dit moment. Natuurlijk zullen we de belangrijkste voorzorgsmaatregel in acht nemen en dat is heel veel je handen wassen. Maar het is ook een feit dat er iedere maand veel meer mensen overlijden aan Malaria, en daar hoor je eigenlijk nooit iets over. We nemen het natuurlijk allemaal heel serieus, maar denken ook dat het door media nu wel wat wordt overdreven. We hebben dit bij zowel het havenziekenhuis als de reisdokter nagevraagd.


 
Opties

Printervriendelijke pagina  Printervriendelijke pagina||Stuur dit verhaal naar een kennis  Stuur dit verhaal naar een kennis