Welkom op
WorldTrip
Home
Login
Lid worden
Voorbereiding
Waarom op reis?
Wie zijn wij?
Voorbereiding
Gezondheid
Route
Landen
Links
Status Nu
Planning
Paklijst
De Reis
Foto Album
Hoe is t?
Thailand
Maleisie
Singapore
Australie
Nieuw Zeeland
Nederland
Laos
Cambodja
Vietnam
Ecuador
Griekenland
Extra
Suggesties
Chat
Gastenboek
Website
Wisselkoers
Statistieken
Contact

Languages
Kies interface taal:


Hits

Thailand: Kanchanburi - Erawan Waterfall & Olifantenkamp
Geplaatst op Thursday 10 July - 13:37:38 13:37 uur door Addy&Niki

Thailand "Ik ben loi". Nee, ik ben lui. "Ik ben loi". Oke, dan is het loi. We proberen Phen het nodige Nederlands bij te brengen tijdens ons bezoek aan de Burmaspoorlijn.

Trekking met Phen

Na 24 uur reizen heb je het wel een beetje gehad. Apple's guesthouse is een goede plaats om bij te komen. Een friss douche, eigenlijk zijn die hier altijd fris, want we hebben nog nooit warm water gehad uit de kraan, knappen we weer helemaal op.

Met Phen (spreekuit pen) gaan we een trekking doen van twee dagen. Echt een aanrader. De trekking begint 's ochtends half 7, als de telefoon gaat. Nee, niemand die ons belt, maar gewoon de wekker. In een aircobusje rijden we met Phen en de chauffeur naar Erawan waterfall. Vandaag zijn ook Thomas uit Australie en Daniel uit Duitsland mee. Die zullen alleen de watervallen bezoeken, wij hebben dan nog een heel programma voor de boeg. De watervallen zijn echt geweldig mooi, ondanks dat het regenseizoen nog niet voorbij is en er dus niet heel veel water staat. Door de limestone kleurt het water prachtig groenblauw. De waterval bestaat uit 7 lagen. Iedere laag kan bereikt worden, maar daar moet wel voor geklommen worden. De ene laag is nog mooier dan de ander. Bij laag zeven aangekomen besluiten Daniel en Thomas dat het tijd wordt voor een verfrissende duik. Wij zwemmen liever in het water bij laag 4, waar ook een natuurlijke glijbaan is van een watervalletje af. Daar aangekomen, beginnen de (water)problemen voor Addy en Niki.

We willen het water dolgraag in, maar dan wel graag eerst die vissen opzij. Vissen? Ja, vissen. Varieerend in lengte van 1 tot 40 cm. Ze doen niets zeg Phen nog bemoedigend. Ja, ja, dat zal wel. Als je je voet in het water doet, komen de eerste al aan zwemmen. Wat blijkt, de kleinere van de vissen bijten in je voeten en benen! Nu is het niet zo dat je gelijk een ledemaat kwijt bent, maar het is wel een irritant kriebelend gevoel (ze bijten niet door natuurlijk!). Nee, het gaat niet gebeuren, tot groot vermaak van Phen. Dan maar naar laag 3, daar zitten minder vissen. Op laag 3 aangekomen, duurt het een tijdje maar dan gebeurt het toch, Ad en Niek & Leen in het water. Heeeeeerlijk.

Olifantenkamp

Na de watervalllen, gaan we naar het volgende onderdeel van deze trekking. Een olifantenkamp. We komen met het busje aan in een klein in de bergen gelegen Burmees dorpje (het ligt in Thailand, maar er wonen alleen burmesen). Er is een olifantje van 3 maanden oud. We kopen een tros bananen en mogen de baby-oli voorzien van de nodige vitaminen. Een geweldige ervaring, om zo'n kleine dikhuid eens aan te raken. Harde zwarte haren en een stugge huid bedekken deze viervoeter. Met zijn kleine slurfje weet ie al heel goed hoe hij de bananen moet weg gritsen. Oke, De volgende stap, op de dikhuid! Dat moet een fantastische ervaring zijn en dat is het ook! Middels een verhoogd platform klimmen we op het zitje op de rug van de olifant. Na 5 minuten vindt de mahout (olifanten verzorger, vaak voor heel zijn leven) het wel goed, en vraagt of Niki en Addy op de nek van de olifant willen zitten. Nou, daar hebben we wel oren na! Een paar tellen later zitten we onwennig achter de grootte flappen van de dikhuid. Niki wordt tegen gehouden door pa, zodat ze er niet afvalt. Addy houdt zich vast aan het bakje achter zich. We lopen langs het Burmeese dorpje, worden voorgesteld aan pa en ma en aan de vrouw en baby van een van de mahouts en gaan het water in. Ondertussen steelt een van de jongens de show door met de digitale camera van pa in zijn borst zakje te lopen. Hij is de koning te rijk. Stoer laat hij elke foto die hij maakt aan zijn vriend zien. In het water probeert hij ons nog bang te maken door te drijgen de olifant te laten spuiten met water. Wat een ervaring! Met een pickup worden we afgezet bij een bamboe vlot. Gaat dat lukken? Nou Volgens Phen wel. Oke dan, proberen we het. We varen een stukje van de River Kwai Yai af. Heel mooi om de natuur en de rivier eens op deze manier te zien. De nacht brengen we door op een schitterend meer. Hier hebben ze drijvende huisjes op het water. We komen aan tegen zonsondergang en het is werkelijk het mooiste plaatje wat er is. Moe en voldaan slapen we die nacht.

Monnik, Markt & Hotsprings

De volgende morgen is het weer vroeg dag. Om half zeven gaat de wekker. Met Phen nemen we het ritueel door wat we straks moeten doen voor we de monnik zijn eten geven. Monnikken krijgen in thailand hun eten 's ochtends van de lokale bevolking. Daarna ontvangen de mensen een zegen voor die dag.
Even later komt de monnik met een longtailboot in zijn oranje gewaad naar de aanlegsteiger. We krijgen van Phen het eten aangereikt, rijst, curry en nog het een en ander. We geven het eten aan de monnik door het op een schaal te leggen. Netjes vouwen we onze handen en maken de buigingen die Phen ons heeft voorgedaan. De monnik spreekt een zegen uit in het sanskrift. Na dit gebed kan de dag beginnen!

Met Phen bezoeken we een lokale markt. Ze legt ons alles uit van het fruit en de groente. Ook koopt ze het fruit en laat het ons proeven. Fantastisch! ้้้ Ook de bevolking op deze markt is erg indrukwekkend om te zien.

Na de markt brengt Phen ons naar een 'kuuroord'. De Hin Dad Hot Water Springs. Dit is een natuurlijk verwarmt bad van 37-40C. Daarnaast loopt een rivier met natuurlijk koud water. Voor anderhalf uur wisselen we af tussen het warme en koude. Relaxed!

We sluiten deze trip af met een bezoek aan het Hellfire Pass museum. Erg indrukwekkend hoe hier in de WWII geleden is door de gevangen onder de japanse bezetting. Ook vele Nederlanders kwamen hier om tijdens de bouw van de Burmaspoorlijn. Voor velen is dit misschien bekender door de film:'Bridge over the river Kwai'.

Met de trein rijden we het laatste stuk rails wat er nog over is van de lijn terug naar Kanchanaburi. Phen leren we nog het nodige Nederlands. Ze kan zo mee terug naar Nederland! 'Ik ben loi, Lekker,Ik hou van jou, Ik ben mooi, Jij bent niet mooi'. Haar woordenschat breidde uit met de minuut en ze had er de grootste lol in. We hebben van Phen natuurlijk ook de nodige geschiedenis les gehad over thailand en de gewoonten rondom de thaise familie. Vandaag hebben we een rustdag om eens even bij te komen van de trekking. Ook de kleding wordt gewassen voor 120B!! En een thaise massage doet ons goed.. .............. ่่

 
Opties

Printervriendelijke pagina  Printervriendelijke pagina||Stuur dit verhaal naar een kennis  Stuur dit verhaal naar een kennis