Welkom op
WorldTrip
Home
Login
Lid worden
Voorbereiding
Waarom op reis?
Wie zijn wij?
Voorbereiding
Gezondheid
Route
Landen
Links
Status Nu
Planning
Paklijst
De Reis
Foto Album
Hoe is t?
Thailand
Maleisie
Singapore
Australie
Nieuw Zeeland
Nederland
Laos
Cambodja
Vietnam
Ecuador
Griekenland
Extra
Suggesties
Chat
Gastenboek
Website
Wisselkoers
Statistieken
Contact

Languages
Kies interface taal:


Hits

Thailand: Pak Chong - Khao Yai National Park
Geplaatst op Sunday 20 July - 08:14:44 08:14 uur door Addy&Niki

Thailand "You want to try?". Nou het ziet er uit als een pannekoek, toch maar eens proberen...

Er is weer het nodige gebeurd sinds we laatst een verhaaltje plaatsten. We zullen maar beginnen waar we gestopt waren, in Kanchanaburi.
Na de trektocht was het even tijd voor een paar daagjes rust. Niki had even een beetje koorts en was niet helemaal fit.

De Kapper

Pa en Addy wilde wel eens een kapper proberen. De stekels van Ad begonnen de 8mm weer te benaderen, en die van pa, tja, hier en daar ook meer dan 3mm. Tijd voor wat arbeid op het hoofd. Kappers vinden in Kanchanaburi is niet echt moeilijk, meer een kwestie van een prijsje regelen. Voor 50B per persoon wilde ze ons wel ontdoen van de nodige vacht op het hoofd. Zo de prijs is afgesproken, nu de lengte nog. Ik wil dat er 5mm overblijft. "5mm please!". Vragend gezicht:"number 2?". Ja als ik weet wat number 2 is wel? Even anders proberen. Heb je een pen en papier? Nou dat lukte wel. Ik schrijf op: '5mm' en voor de duidelijkheid nog eens 2 lijntjes naast elkaar op een afstand van ongeveer 5mm. iets als: l...l. Nog meer vragende gezichten. Het is even stil, overleg in het thais..... dan komt er uit:" You want to go to train?". Ik denk, hoe komt ze daarbij, 2 lijntjes, ze denkt zeker aan een spoor of zo. Nou, dan maar gewoon proberen. Number 4. Voorzichtig begin. Gebeurt niets. Number 3. Nog maar weinig. Doe maar Number 2 dan. Pa wordt met number 1 geraspt en voor we het weten is na 10 minuten ons haar weer iets korter. Ik denk, dat is gebeurd, opstaan en betalen. No, sit. Krijgen we nog even 2 minuten nekmassage. Tip voor de nederlandse kapper!

Bangkok - Safariworld & Chinatown

Terug in Bangkok bezoeken we op een zondag SafariWorld. Een Safaripark/Attractiepark/Marinepark. Met een metertaxi worden we bij de ingang afgezet. Het Safari gedeelte worden we met een busje doorheen gereden. Het schijnt het grootste park ter wereld te zijn. Het is inderdaad ook erg groot, met veel dieren. Leeuwen, tijgers, allerlei soorten herten, veel vogelsoorten, giraffen, enz.
Het marine park, blijkt een aantal shows te geven net als het dolfinarium, maar dan veel beter. We hebben een dolfijnenshow en een zeeleeuwen show gezien. Wel erg leuk is het om te zien dat de hele tribune gevuld is met thaise en veel japannertjes. Kleurrijk gezelschap. Je voelt je als blanke wel even zitten in het begin, maar dat is ook wel weer leuk. De enige attractie die ze hebben is een of ander gondelbootje, waar de honden geen brood van lusten zo saai. Maar vooruit, na een ritje uitzitten, mogen we er toch niet meer in. Daarvoor dank.

We doen chinatown, ipv de floating market. De bootje zijn een beetje ver buiten Bangkok, en we hebben niet zo'n zin om vroeg op te staan en ook niet in te veel toeristische attractie. Vandaag is het Wat Pho en Chinatown. Wat Pho heeft de grootste liggende Boeddha van Thailand. En groot is ook echt groot: 46m lang en 15m hoog. Geheel bedekt met goud. Erg indrukwekkend. Te voet gaan we verder richting chinatown, even schuilen we voor een regenbui met ons flesje drinkyoghurt in de hand. Chinatown is erg leuk om te bezoeken. Hier geld ook het motto: Als ze het hier niet hebben, dan bestaat het gewoon niet. Kraampjes op en in elkaar en alles wordt verkocht: Groote luidsprekers, horloges, eten waarvan je de oorsprong niet weet, kleding noem maar op. Erg leuk om tussen door te lopen.

De trein naar Pak Chong

Met een derde klas trein vertrekken we op een dinsdagmorgen richting Pak Chong. Een rit van 4 uur. In de trein zitten veel thaise mensen en weinig toeristen, er prettig, want dat geeft je de kans om wat meer thaise cultuur op te nemen. Een bank verder op zit een thaise vrouw en meisje. Ze moeten af en toe lachen om dat wij een beetje verbaast kijken af en toe naar de vele handelswaren die hier in de trein worden aangeboden. Heel wat anders dan het suffe NS-karretje. Wat je allemaal de revu ziet passeren. Een kleine indruk: Etenswaren - allerlei soorten stokjes met naar ons idee koude sate-, pannekoekjes, veel vruchten, drankjes, bakjes rijst. Hangmatten, ja echt! Je kan het zo gek niet bedenken of het is te koop. Onze gezichten spraken natuurlijk boekdelen bij het zien van al dit geks. Het meisje koopt bij een van de verkopertjes een zak met daarin een soort dunne pannekoekjes met een of andere substantie er bij. Ze trekt de stoute schoen aan en vraagt of we willen proeven. Dat willen we wel. Voor we het weten zitten we met een groene pannekoek en iets er tussen. Happie aan Niek, happie aan pa en een voor Ad. Nou dat smaakt wel. Als een pannekoek met suiker. Lekker. Addy vraagt aan het meisje wat er nu eigenlijk in zit. De hele trein veert op, want een toerist die een lokaal iemand aanspreekt is toch even bijzonder. Het is even lastig uitleggen, want haar engels is niet zo heel goed, maar na wat overleg denken we dat het een soort rietsuiker is. Als de verkoopvrouw weer voorbij komt willen we ook een zak. Zo zitten we even later pannekoeken te peuteren (ze zitten aan elkaar) en te beleggen met iets wat op touw lijkt. Gaande weg raken we aan de praat met de 2. Het meisje is 21 en heet An. De vrouw is haar tante van 32. An doet haar beklag dat ze maar 3000B (ongv. 60Euro!) per maand verdient. Very Cheap vind ze dat. Ze werkt in Bangkok in een fabriek en is op weg naar huis waar ze 6 maanden niet geweest is. Thuis behoort ze een flink deel van haar geld in te leveren aan haar ouders, iets wat hier heel normaal is. We nemen foto's en verlaten de trein op het station van Pak Chong.

Pak Chong - Khao Yai National Park

De volgende dag luieren we bij het zwembad van Khao Yai Lodge. Dit is wel vol te houden zo. Tegen de avond gaan we op weer op pad. Met een sangthew worden we naar een plaats in een bos gebracht. We wachten tot 18.45uur als de schemering invalt, en dan laat de natuur zich zien. Anderhalf miljoen vleermuizen vliegen in een grote sliert naar buiten. Een prachtig schouwspel. We hobbelen met de pickuptruck weer terug het pad af en gaan een bezoek brengen aan Khoa Yai. Met een gigantisch zoeklicht rijden we door het park. We zien veel Samba deer (hertsoort) en enkele stekkelvarkens.
De volgende dag maken we een trektocht door het dichte regenwoud van Khao Yai. We krijgen veel van de natuur te zien, 2500 plantensoorten, spinnen, makaak-apen, rupsen, vlinders en als toetje een Hornbill Vogel (neushoornvogel). Een erg indrukwekkende vogel van 1m groot in lengte! Door het grasland lopen we terug naar de auto. 's Middags brengen we een bezoekje aan een waterval in het park. Deze waterval is bekend uit de film 'The Beach'. Addy neemt een duik in het water en zwemt met de groep achter de waterval langs.

Huisdiertje Niki

Niki heeft al een paar dagen last van haar been. Dit is gekomen na de trekking in Kanchanaburi. Aan de achterkant van haar dij heeft zich een plek ontwikkent van 2 cm dik. Bij veel inspanning breidt deze zich uit. De pijn begint nu wel te groot te worden en omdat we er niet zeker van zijn wat het nu precies is, besluiten we naar het ziekenhuis te gaan. Daar aangekomen wordt de diagnose gesteld of een insektenbeet of een teek. Met de nodige antibiotica en pijnstillers gaan we terug naar het guesthouse. Binnen 3 dagen moet het minder zijn geworden of moet de bult groter geworden zijn. In het laatste geval moeten we weer terug naar een ziekenhuis, want dan is het waarschijnlijk een teek geweest en zit er nog iets in. We hebben het nu maar het huisdiertje van Niki genoemd. Inmiddels gaat het nu beter met de pijn en de antibiotica slaat goed aan. De plek wordt al kleiner. Goede hoop dus dat we snel weer vertrekken naar het zuiden van Thailand.

Pa terug naar Nederland

Pa heeft helaas zijn vakantie er op zitten. Volgens eigen zeggen heeft hij het nodige engels bij geleerd en erg naar zijn zin gehad. Nog 14 weekjes en dan kan hij weer het vliegtuig in naar Nieuw Zeeland. Bij het afzetten op het vliegveld van Bangkok, bleek dat er een staking was op Heatrow. Hopelijk komt hij toch een beetje op tijd thuis! Wij blijven zelf nog een weekje in Thailand, en gaan waarschijnlijk naar Krabi of het eiland Ko Phi Phi. Waarna we doorreizen naar Maleisie. We hebben besloten om om Indonesie over te slaan. De 3 weken die we daar door zouden brengen, 'snijden' we in stukken door 1 week langer in Thailand te blijven en 1 week langer in Maleisie. Daarna zullen we een weekje eerder starten in Australie.

 
Opties

Printervriendelijke pagina  Printervriendelijke pagina||Stuur dit verhaal naar een kennis  Stuur dit verhaal naar een kennis