Welkom op
WorldTrip
Home
Login
Lid worden
Voorbereiding
Waarom op reis?
Wie zijn wij?
Voorbereiding
Gezondheid
Route
Landen
Links
Status Nu
Planning
Paklijst
De Reis
Foto Album
Hoe is t?
Thailand
Maleisie
Singapore
Australie
Nieuw Zeeland
Nederland
Laos
Cambodja
Vietnam
Ecuador
Griekenland
Extra
Suggesties
Chat
Gastenboek
Website
Wisselkoers
Statistieken
Contact

Languages
Kies interface taal:


Hits

Thailand: Ao Nang (Krabi)- kayakken, snorkelen & limestone rotsen.
Geplaatst op Sunday 10 August - 08:56:20 08:56 uur door Addy&Niki

Thailand Worldtripper saampjes 'on the move'. Zal dat wel goed gaan?

Pa weer naar huis

Nadat we pa op het vliegveld terug naar huis hebben gezet, vervolgen wij onze reis naar Ao Nang (Krabi)om de prachtige limestone rotsen te gaan bewonderen en natuurlijk zon, zee en strand!
Zondag rusten we eerst een dagje uit in Bangkok en geven het been van Niki wat rust. Gelukkig begint de ontsteking snel te slinken en maandagavond nemen we de ondertussen welbekende nachttrein richting Surat Thani. Na een nachtje hobbelen en slapen staat in dit dorpje al een bus op ons te wachten die ons verder naar het zuiden zal brengen.

Ao Nang

In Ao Nang hebben we geluk en kunnen we voor ons gebruikelijke nachtbudget een luxe kamer nemen met tv en koelkast en warme douch (ja ja normaal is dit gewoon koud, maar niet getreurt, bij 35C buiten is dat echt wel lekker). Genieten dus! We willen natuurlijk van die vissen-angst af (zie eerder verhaal in Kachanaburi) en dus boeken we voor de volgende dag een snorkeltripje. Het weer is echter met ons (??), we worden nog even gespaard voor grote angsten want het regent de volgende dag en er staat behoorlijk veel wind waardoor de longtailbootjes niet varen. We gebruiken deze dag om te genieten van het mooie uitzicht op de limestonerotsen en verkennen de omgeving. In de middag kunnen we nog even genieten van een paar zonnestralen op het strand.

Kayakken

Omdat we niet al te veel vertrouwen hebben in het weer, gaan we eerst maar kayakken ipv snorkelen. Tijd voor wat avontuur! Met een busje worden we naar de kayakken gebrachten en niet veel later kayakken we langs de mangrovebossen en zelfs onder een rots door. Voor dit kan moeten we 5 minuten wachten tot het wat hoger water is, anders liggen we vast op de grond. Dit worden 5 thaise minuten, want het worden er al snel 20. Het valt niet mee om onder die rots door te komen (toch te veel bananenshakes?), maar na het nodige schuifwerk (al liggend!) komen we dan toch aan de andere kant van de grot aan. Daar krijgen we doodleuk te horen dat weer mogen omkeren omdat we niet verder kunnen. Bruin van de modder maar heel voldaan komen we die avond weer op onze kamer aan.

snorkelen

Vrijdag gaan we met een longtailbootje naar Raileybeach. Dit is een prachtig strandje dat alleen met een bootje bereikbaar is. Heerlijk zwemmen in de zee en bij bruinen op het strand. Zaterdag gaat het dan toch echt gebeuren. We gaan snorkelen tijdens onze vier-eilandentrip. We moeten nog even geduld hebben, want van de 4 eilanden is er maar 1 waar je kan snorkelen. De rest bezoeken we voor het site-seeing en het zonnen. Bij het 3de eiland moeten we toch echt het water in. Angstdromen over haaien en kwallen komen regelmatig naar boven. Zodra we bij het eilandje aankomen om te gaan snorkelen stappen we wat onzeker uit het bootje. Het is echter prachtig! Vele felgekleurde vissen die in grote scholen om je heen zwemmen. Na al dit moois zijn we volledig verkocht. Gaan de worldtrippers dan toch echt onderwater?

 
Opties

Printervriendelijke pagina  Printervriendelijke pagina||Stuur dit verhaal naar een kennis  Stuur dit verhaal naar een kennis