Welkom op
WorldTrip
Home
Login
Lid worden
Voorbereiding
Waarom op reis?
Wie zijn wij?
Voorbereiding
Gezondheid
Route
Landen
Links
Status Nu
Planning
Paklijst
De Reis
Foto Album
Hoe is t?
Thailand
Maleisie
Singapore
Australie
Nieuw Zeeland
Nederland
Laos
Cambodja
Vietnam
Ecuador
Griekenland
Extra
Suggesties
Chat
Gastenboek
Website
Wisselkoers
Statistieken
Contact

Languages
Kies interface taal:


Hits

Maleisie: Perhentian Islands - PADI en Banana Shakes
Geplaatst op Sunday 10 August - 09:59:27 09:59 uur door Addy&Niki

Maleisie "Ik doe het niet meer! Ik stop met het duiken, mijn duikbril loopt steeds vol en dan krijg in water binnen"...

De reis naar Maleisie

Na de relaxte sfeer in Ao Nang in Thailand, wordt het nu toch echt tijd dat we verder trekken. Het volgende land van de reis wordt Maleisie. Eenvoudig over land te bereiken. In Ao Nang zien we een mogelijkheid om voor 420B (ong. ?8,50) p.p. naar de Thaise grens te gaan met een airco minivan. Aangezien het anders een hele lastige reis kan worden met overstappen en extra overnachtigen is het besluit snel genomen. We nemen de minivan. Via Hat Yai reizen we naar de grensovergang bij Sagai Golok. Laat in de middag komen we daar aan. Het afhandelen van de papieren gaat lekker vlot en binnen 'no-time' staan we in Maleisie met een 90 dagen verblijfsvisum.

Kota Bharu

Even rondkijken hoe we nu van de grens naar Kota Bharu kunnen komen. Er is nog een engels stel dat ook de zelfde kant op wil, en gezamelijk nemen we een taxi. Taxi's zijn niet echt duur, voor de rit van zo'n klein uurtje (40km?) betaal je 30RM wat overkomt met ongeveer 7 Euro. In Kota Bharu worden we aangesproken op het taxistation met de bekende vragen: "waar wil je heen" en voor het gemak gokken ze gelijk even waar dat kan zijn. Lachen en vriendelijk blijven en "no thank you" en je bent weg. Het guesthouse is niet ver weg en voor we het weten zitten we in een hokje van 3 bij 3 meter met een bed er in. Niet meer en niet minder. Geen ramen nix niet. Voor een nacht meer dan voldoende, de volgende ochtend vroeg zijn we toch al weer weg.

Er is een gezellige nachtmarkt, maar door de lange reis (12 uur), trekt het westerse eten wel even. McDonalds dan maar (ja ja, addy weet het, niet goed, wel lekker).

Perhentian Islands - Duiken en leren

De volgende ochten worden we om 8.05 uur gewekt met de mededeling dat de taxi over 5 minuten vertrekt. Hurry.... Met een bloedgang brengt de taxi ons naar de plaats waar de boot gaat. Ondanks ons Slowboat ticket mogen we met de speedboot mee. Met een man of 14 gaan we de boot in. Tijdens het instappen staan vele gezichten op verbazing van de hoeveelheid mens en materiaal in 1 speedboot. Even in balans brengen van de boot (hier en daar moet er iemand gaan verzitten) en weg zijn we. Een half uurtje later stappen we aan land op een schitterend eiland genaamd Kecil Island (klein eiland). Ons eerste guesthouse is Moonlight. Wij krijgen een kamer waar de honden geen brood van lusten. Voor de nacht besluiten we het toch maar te doen. De wanden zijn van houten platen en het bed is in een vrij middagje in elkaar getimmerd. De ruimte is niet groter dan 2,5 bij 2,5 meter. We hebben een douche, maar daar heeft nog nooit een tegel aan de wand gezetten, waardoor deze de hele dag nat is. Morgen maar een andere kamer zien te vinden, want dit eiland is niet zo heel groot, en de goede kamers zijn alleen 's ochtends vroeg te krijgen.

PADI

's Middags lopen we over het strand met de vraag of de worldtrippers inderdaad onderwater gaan. Bij een groot, maar goed uitziend divecentre vragen we informatie. Ze zijn heel vriendelijk zien er professioneel uit en eerlijk over andere duikscholen op het eiland. We besluiten om bij hun onze PADI's te proberen te halen. Gelijk krijgen we boeken mee, en worden we aan het leren gezet. 250 pagina's doorlezen in 3 dagen. Op het strand zitten we bij een terrasje die middag te leren. Af en toe een BananaShake er bij en het komt wel goed. De volgende dag begint met een video-tje over duiken en de eerste duik in het ondiepe water. Dit verloopt allemaal prima en we zien onze eerste vissen al voorbij zwemmen. Niki heeft alleen een beetje moeite met het verwijderen van de duikbril onderwater en het blijven ademen door de regulator. Zoals bij vele loopt dan het water via de neus naar binnen, waardoor je zit te gorgelen onder water, wat geen pretje is.

Halverwege de middag onderbreken we de duikcursus want Niki is al 6x naar de WC geweest (en dan niet om te plassen), wat lastiger wordt als je met je duikspullen op in het water ligt. Een dag je rust en we kunnen weer verdere.

De 2de dag hebben we samen les met Kim (Nederlandse) en krijgen we les van DiveInstructor Ben uit Engeland. Dag 2 wordt de uitdaging wat groter, want we gaan naar 6 meter diep. We doen een aantal oefeningen die voornamelijk allemaal veiligheid tot doel hebben, en we maken een duik over het koraal. Ons geluk kan niet op, want we spotten gelijk een schildpad van 50cm groot. Schildpadden worden niet heel veel gezien tijdens het duiken. Naast Paddie zien we veel mooie vissen die je normaal alleen in het aquarium tegen komt. Dag 3 is het in de ochtend examen Theorie. 50 vragen, die prima verlopen. Dat is voor elkaar. Nu nog een duik naar 14meter en duikbril afzetten en we zijn klaar. Met wat spanning gaan we voor de laatste duik onderwater, maar alles verloopt prima. Eenmaal boven is het voor elkaar! We zijn ge-PADI-t. We mogen nu samen duiken tot 18m diep. Meestal doe je dit natuurlijk wel met een divemaster.

Extra duiken

De eerste funduik is naar T3, drie rotsen die net boven water uitsteken in zee. Een avontuurlijke duik, want we gaan door een onderwater gangetje heen en er staat de nodige stroming. Wederom een schilpad gespot en nu een die echt wat aan het doen is (de vorige lag een beetje doopy op de bodem). Ook zien we Blue ringed - Angel fish, Titan Triggerfish (oppassen, als ze een nest hebben kunnen ze agressief worden en je aanvallen, maar doorgaans valt het mee hoor!), Star Puffer fish,Clown fish (erg leuk, als je dicht bij komt gaan ze heel dicht voor je duikbril zwemmen (ze zijn maar 5cm hoor) en nog veel meer mooie vissen. Ook het koraal is prachtig. Duik 2 is naar Sugar Wreck. Dit is een wrak van een vrachtschip dat suiker vervoerde. Het wrak licht op 18m op zijn kant. Het ligt er nog maar een jaar of 25, waardoor het nog heel goed als schip te herkennen is. Nadat we in het water liggen merken we dat de stroming erg sterk is. Middels een lijn (touw) komen we tot de zijkant van het schip, waar we over de railing moeten zwemmen om uit de stroming te komen. De stroming is echter zo sterk dat dit niet lukt. Na 11 minuten vechten tegen het water zitten we weer in het bootje.

Voor duik 3 nemen we een zekerheid wat betreft stroming. We gaan naar SandRayAlley wat in de schaduw van het eiland ligt. Met 2 Japannertjes gaan we onder. Al snel blijkt de het Japanse meisje er niet veel van bakt. Ze is meer bovenwater dan onder. Voor de divemaster kost het veel tijd om haar onder te houden en uit eindelijk houdt hij haar maar vast zodat ze niet steeds naar boven schiet. Helaas kan hij daardoor niet veel aanwijzen, maar de natuur laat zichzelf wel zien. Niki ziet op het einde van de duik nog een BlackReeftip Shark van ruim een meter! (Addy is wat traag en ziet alleen het achterst stuk. Een halve haai dus!).

De rest van deze dagen vullen we met terrasjes en zwemmen. We zijn nu 9 dagen op dit eiland geweest en het wordt hoog tijd om weer verder ter trekken, want anders komt straks Australie wat in het nauw. We zijn wel lekker uitgerust, dus hebben we besloten om West Maleisie in een lekker hoog tempo af te ronden, zodat we 2 a 3 weken overhouden voor Sarawak en Sabah.

 
Opties

Printervriendelijke pagina  Printervriendelijke pagina||Stuur dit verhaal naar een kennis  Stuur dit verhaal naar een kennis