Welkom op
WorldTrip
Home
Login
Lid worden
Voorbereiding
Waarom op reis?
Wie zijn wij?
Voorbereiding
Gezondheid
Route
Landen
Links
Status Nu
Planning
Paklijst
De Reis
Foto Album
Hoe is t?
Thailand
Maleisie
Singapore
Australie
Nieuw Zeeland
Nederland
Laos
Cambodja
Vietnam
Ecuador
Griekenland
Extra
Suggesties
Chat
Gastenboek
Website
Wisselkoers
Statistieken
Contact

Languages
Kies interface taal:


Hits

Maleisie: Taman Negara Nationaal Park - jungle avonturen
Geplaatst op Sunday 10 August - 10:20:31 10:20 uur door Addy&Niki

Maleisie " WAT?? we lopen al twee uren en hebben maar 4 kilometer gelopen? Mijn T- shirt is zo nat van het zweet dat ik het uit kan wringen"

Florence

Na alle duikavonturen op de Perhentian eilanden is het weer tijd om verder te gaan. Woensdag nemen we de vroege boot van 08.00 uur terug naar het vaste land. Op weg naar Taman Negara Nationaal park. Na een rustig boottochtje regelen we op het vaste land een taxi die we delen met een andere spanjaard naar het treinstation van Kota Bharu (Wakaf Baru). Eenmaal aangekomen op het treinstation worden we verwelkomt met een:' hello, how are you? Where you from?' Zodra we antwoorden dat we uit Nederland komen worden we overstelpt met " Tot siens, dankiewel, alsieblieft". Florence is een Maleisische dame (oorspronkelijk uit Sabah) die graag praat met de backpackers die een paar uurtjes moeten wachten op het station. Ze laat ons een boekje zien waarin alle reizigers een stukje schrijven. Hieruit heeft ze ook het nodige Engels geleerd. Wij schrijven natuurlijk ook een stukje en beloven een foto te sturen, want die spaart ze. Na een paar uurtjes gezellig kletsen is het tijd om in stappen in de JungleTrain. We reizen die dag tot Gua Musang dwars door de prachtige jungle. In Gua Musang overnachten we om de volgende ochtend om 05.10 uur ( ja echt in de ochtend!!) verder te reizen.

Op weg naar Taman Negara

Na een paar uurtjes de nodige slaap inhalen worden we wakker in de trein en zowaar stapt er nog een backpacker in. Oliver (duitser,36, Leraar biologie/scheikunde aan de hogeschool) heeft gehoord dat we niet in Jerantut moeten uitstappen zoals de door ons heilig verklaarde Lonely Planet zegt maar een halte eerder in Mela. Wij, nog niet helemaal wakker, stappen uit. Blijkt dit een zo klein dorpje te zijn dat er zeker geen vervoer mogelijk is naar Tembeling de opstapplaats voor de bootjes. Uitgestorven. Wij lopen even rond en al snel stopt er een auto voor ons neus: "Hello where you going?". Het blijkt dat deze aardige meneer ons wel even bij de boot wil brengen. 10 minuten later stoppen we bij een uitgestorven opstap plaats voor een boot. We kijken even rond en zeggen de man met de auto gedag. Komt ie 5 minuten later terug:" wrong place hum?". Wij zijn helemaal verbaast dat ie voor ons terug komt rijden. Hij neemt ons mee en een kilometer verder op is er iets meer leven in de brouwerij. Net op tijd halen we het longtailbootje dat ons over een prachtige rivier naar Taman Negara zal brengen. We genieten van deze drie uren dat we op het water zijn over een prachtige rivier langs dichte jungle. Verbazend hoeveel verschillende boomsoorten er door elkaar groeien en dat er op elke vierkante centimeter wel iets groens staat.

Het park

Eenmaal aangekomen in het park zijn we nog behoorlijk fit en besluiten meteen een wandeling te doen naar de CanopyWalk. Dit is een soort hangbrug die hoog boven de jungle is gemaakt zodat je goed uitzicht hebt over alles. Het bruggetje is echter wel heel smal ( 1 plankie) en behoorlijk wiebelig dus hier en daar wordt wel een gilletje gelaten.

Jungle trekking

Vrijdag besluiten we om samen met Olivier een stuk langs de rivier te lopen naar het volgende dorpje om dan met een bootje of bus terug te gaan. Het is 9 kilometer dus dat moet zeker te doen zijn. Het is jammer dat we tijdens het lopen niet heel veel dieren spotten omdat de bomen heel dicht op elkaar staan. We zien echter wel heel veel mooie vogels, waaronder de ijsvogel (heel mooi blauw vogeltje). Na twee uur lopen is iedereen doorweekt van het zweet. Er is geen droge draad meer te vinden aan ons lijf en het lukt Addy zelfs om zijn T-shirt uit tw wringen. Het water loopt er met grote stralen uit en het is niet eens een echt warme dag vandaag. We begrijpen nu de verhalen over het zweten in de jungle. Na 2 uur staan we oog in oog met een bord wat ons doodleuk verteld dat we nog maar 4 km op weg zijn. Nog schokkender is dat het nog 7,5 km is tot het punt waar we naar toe zouden gaan! Het wordt al verder. Eerst maar even naar de rivier lopen, misschien kunnen we daar een kortere route spotten. Wat een geluk, er ligt net een bootje aan de kant die een paar meiden begeleidt die op een rubberen band de rivier afdrijven. Een beetje onderhandelen met de eigenaar van het bootje en we mogen mee terugvaren voor 5RM. Het ziet er wel heel leuk uit om met zo'n grote traktorband van de rivier af te gaan. Ze noemen het hier Tubbing. Om ongeveer 12 uur zijn we weer in Kuala Tahan (plaatsje net naast het park waar we verblijven).

Tubbing

Na een lekkere maaltijd zien we het wel zitten om s'middags lekker lui van de rivier af te gaan. Met een longtailboot worden we stroom opwaarts gebracht. Daar krijgen we elke een band en met een good luck gaan we de rivier af. Hier en daar zitten er lekkere stroomversnellingen in en worden we geadviseerd om de 'bum up' te houden (kont omhoog dus), anders wordt het blauwe plekken vanavond waar je ze niet wilt hebben.

In een stuk komen we beiden weer op de startplaats aan. s'Avonds overleggen we even wat we doen. We hebben op de Perhentian Islands wel genoten, maar voor het goede iets te lang. Morgen nog een trekking doen voegt niet veel toe, en we kunnen de dagen goed gebruiken om niet te krap uit te komen verder op in Australie. De volgende dag naar Kuala Lumpur is dus een goed besluit.

Reisdag

Die ochtend staan we om 7.15 uur op voor ontbijt en inpakken. Om 9 uur nemen we plaats in de longtailboot en worden in 2,5 uur tijd naar Tembeling gevaren. Onderweg krijgen we nog een flinke tropische bui. Het is niet voor niets een regenwoud natuurlijk. Gelukkig hebben we een eenvoudig maar zeer effectief dakje boven ons hoofd. Na de boot volgt een reis met een busje tot aan Jerantut. Vandaar nemen we de bus naar Temerloh. Met een lekker bord lokale rijst met kip en een blikje cola voor beiden, stappen we in een andere bus naar Kuala Lumpur. Daar aangekomen nemen we de LRT (Metro systeem) om om 18uur aan te komen bij het Guesthouse in de wijk Chinatown. De kamer is niet veel meer dan een bed en een tafeltje en we hebben een airco, wat wel lekker is in de stad. Vaak blijft hier de hitte hangen tussen de gebouwen en is het s'nachts wel lekker bijkomen en slapen in een gekoelde ruimte. We hebben een aardig lijstje van zaken die we even moeten doen in KL, voor we waarschijnlijk dinsdag weer verder trekken naar de Cameron Highlands. Daarna zullen we Singapore bezoeken en doorgaan naar Sarawak en Sabah.


O ja (1)... laat eens wat van je horen/lezen via de email. O ja (2)... We zijn zeer vereerd met de complimenten op het forum. Wij hadden zelf ook niet gedacht dat het zo'n succes zou worden. Wij vinden het zeer leuk om alle reizigers perikelen te lezen van anderen en te zien hoe de een de ander weer wat op weg kan helpen. Daarom bij deze: Het was nooit een succes geworden zonder jullie (alleen ons commentaar maakt het niet echt nuttig), waarvoor dank en ga zo door! Niek & Ad.

Noot: 1 Euro = 4,3 Ringgit (RM). Voor het gemak dus de ringgit delen door 4 voor een euro prijs.

 
Opties

Printervriendelijke pagina  Printervriendelijke pagina||Stuur dit verhaal naar een kennis  Stuur dit verhaal naar een kennis