Welkom op
WorldTrip
Home
Login
Lid worden
Voorbereiding
Waarom op reis?
Wie zijn wij?
Voorbereiding
Gezondheid
Route
Landen
Links
Status Nu
Planning
Paklijst
De Reis
Foto Album
Hoe is t?
Thailand
Maleisie
Singapore
Australie
Nieuw Zeeland
Nederland
Laos
Cambodja
Vietnam
Ecuador
Griekenland
Extra
Suggesties
Chat
Gastenboek
Website
Wisselkoers
Statistieken
Contact

Languages
Kies interface taal:


Hits

Maleisie: Kuala Lumpur & Cameron Highlands
Geplaatst op Tuesday 19 August - 07:00:02 07:00 uur door Addy&Niki

Maleisie Niki als Moslimvrouw in Kuala lumpur en verjaardag scones in de Cameron Highlands.

Kuala Lumpur

Met de reis van Taman Negara nog in de benen (wat een reis: boot/busje/bus/bus/metro/metro!) zoeken we een slaapplaats. Gelukkig hebben we in Thailand al met iemand gesproken die ons de Travellers Lodge kon adviseren. Onze eerste bestemming. Na een kleine controle van de kamer (grote controle kon niet, want de kamer was niet groter) besluiten we om de kamer te confisceren. Het is inmiddels avond en het wordt tijd voor de nodige maagvulling. We zitten midden in de wijk ChinaTown, wat zoveel betekent als veel chinese mensen, veel drukte op straat en zowaar nog meer handelswaar. En bij handelswaar kan je je alles bedenken wat je maar wilt. Petjes met de meest opzichtige kleuren, aanstekers, kleding met opdrukken van KL, eetstalletjes die je niemand toewenst en nog veel meer, maar voornamelijk mensen. De paadjes tussen de kraampjes zijn smal en de hoeveelheid mensen die het gebruiken om van A naar B te komen is zowat onmogelijk. We persen ons er even tussen door en na een paar minuten hebben we al zoiets van 'laat maar, we zijn te moe voor de toestand'. Eten dan maar. Het eerste restaurant is veel te duur en na 10 minuten zoeken hebben we nog niets eetbaars/betaalbaars gevonden. Schoorvoeten geven we toe aan te westerse hap, Mc(piep,reclame)Donalds. Moe slapen we die nacht naar-het-midden-rollend in ons 'nieuwe' bed.

Niki is deze week jarig, en dat kan niet voorbij gaan zonder kado natuurlijk. Het idee is er, een wijde broek alla sarong stof, nu nog even kopen. Na het raadplegen van de Lonely Planet (LP), wordt ons aangeraden om de taxi te nemen en ons niet druk te maken over bussen, want die zijn de moeite niet waard. Ons inziens een beetje raar idee voor een boek voor de budgetreiziger. Blijkt ook helemaal niet te kloppen, want na 5 minuten zoeken hebben we de juiste bus en staan we een zelfde aantal minuten later voor een groot shoppingcentrum. Werkelijk alles is te krijgen in deze bijna westerse shoppingcentra. Alle grote kledingmerken zijn aanwezig, elektronica vliegt hier over de toonbanken naar koopgrage westerlingen. Na een aantal uren stappen hebben we het gezien en gaan we terug met de bus. Een wel bestede dag. En nee, nog steeds niet de graag gewilde 'kleding wasmiddel voor opreis' gevonden. Moeilijk aan te komen dat spul!

Moskee & KL Tower

S'ochtends wandelen we naar de Nationale Moskee net in de buitenwijken van KL. Na een wandeling langs het postkantoor komen we aan bij de moskee. Als vrouw moet je gekleed met lange mouwen en een doekje over je hoofd. Niki wordt uitdost in een blauwe jurk met doekje. Een schattig gezicht (foto volgt nog). We lopen even rond. Deze moskee is groot, maar veel valt er niet te zien. Er is een gestoelte en de ramen zijn van glas en lood. Voor de rest is het een grote open ruimte waar gebeden kan worden. Na alle pracht en praal van beelden e.d. in Boedistische tempels, is dit minimalistisch. Maar voor een gebed van een moslim is natuurlijk alleen het oosten en een plaats om te zitten nodig.

Na dit bezoek aan de moskee willen we de stad vanuit de lucht zien. Graag hadden we de Petronas Tower bezocht (in 2000 nog het grootste gebouw ter wereld met 451m), maar de maand augustus is deze in verband met feesten afgesloten voor toeristen. Dan is er altijd nog de KL Tower (421m). Na een stevige ochtenwandeling komen we aan bij de voet van de telecommunicatie toren. Met een lift worden we in 58seconden afgeschoten naar 276m. Helaas is het vandaag niet geheel helder, maar wat een uitzicht! Met een 360graden view is het zeker de moeite waard om even rond te kijken. Terug in ons Guesthouse ontvangen we onze kleding weer terug. Lekker fris, nadat ze 6 weken geen wasmachine hebben gezien (ja, je kan je de lucht inderdaad niet voorstellen, maar we wassen tussendoor met de hand hoor!).

Cameron Highlands

En weer een bocht.... en weer een... en weer een... er komt geen eind aan deze weg naar boven. Volgens een vorige reiziger zijn het er 635! Nou het maakt mij niet uit hoeveel het er zijn, het is knap lastig zitten in zo'n slinger bus. Om 1300uur komen we aan in Tanah Rata midden in de Cameron Highlands. Als we uitstappen begint het te regen. Wij zijn nu zo'n 1300m boven zeenivo en de temperatuur is dan ook iets lager hier. Een aangename 20-25 graden. Het Guesthouse (Father's Guesthouse) is absoluut top. De kamers zijn heel eenvoudig, bed, tafel, stoel. Maar de mensen zijn heel vriendelijk en er hangt een echte reizigerssfeer hier. Al snel leren we dat het hier iedere middag regent. Als je iets wilt ondernemen moet je het s'ochtends doen. De middag vergaat met wat eten en een illegaal filmpje. 's Ochtends nemen we de bus van half elf om naar de thee plantage en thee fabriek te gaan. Op het laatste moment stappen onze belgische buren nog in, waar mee we vervolgens al kletsen naar de Boh Thee fabriek wandelen. Om ons heen zijn prachtige thee plantage's en de mensen die er werken zwaaien vriendelijk naar ons. Na een korte rondleiding door de fabriek, waar ons het productie proces wordt getoond van theeblad naar thee, gaan we terug naar het startpunt. Net als we aankomen en een drankje hebben bemachtigd, gaat het weer regen. We wachten een uurtje (ja tijd is hier niet zoals in Nederland, hier tel je in uren, niet minuten!), nemen we gezamelijk de bus terug. In de bussen hier maak je meest vreemde zaken mee, zo kijk je gewoon tussen de planken vloer door op de weg. De regen heeft al enkele zitplaatsen uitgeschakel, want ja, niet alles is even waterdicht. De kaartjes verkoper is de bus geeft ons een kaartje voor 2 Ringgit. Door het weer is de voorruit van de bus beslagen. Tot onze verbazing zien we dat er ook geen ruitenwissers aanwezig zijn! En het giet van de regen! Een passagier gaat de buschauffeur helpen met het schoonmaken van de voorruit, en veegt af en toe de ruit aan de binnenkant schoon van vocht. Met een slakkengangetje komen we weer heel aan in Tanah Rata.

Niki Jarig!

Het is 14 Augustus, en dan in het bij ons feest, want Niki heeft er weer een jaartje bij. 27! Ja de rimpels zijn niet ver weg meer, AU!... geintje niki..geintje... We hebben bij de guesthouse eigenaar even navraag gedaan over onze route vandaag en vol goede moed gaan we op pad. Route nummer 7 een stuk van 3 en dan nummer 2 moet ons naar een tempel brengen. Het eerste stuk is 2 km en brengt ons op de top van een berg. Een pitte wandeling bergopwaards en na 1.40 uur staan we boven. Een prachtig uitzicht over de omgeving. Over route 3 gaan we naar beneden en we zijn blij dat we deze niet opwaart moeten lopen, want er zitten vrij stijle stukken in. Als we bijna beneden zijn begint het te regen. Het is half een en we staan voor een splitsing naar route 2 of terug met naar de weg met het restant van route 3. Toch maar 2. Maar door welke reden ook, regen, niet opletten, we verdwalen en na een half uurtje nemen we het besluit om terug te lopen, want dit is zinloos dolen door de jungle. Met pad 3 gaan we naar de weg en als we druipnat in het zeer goede TCafe aankomen hebben we 6 uren gewandeld. Tijd voor de scones met jam en een kopje chocomelk.

Doordat we iets te lang zijn blijven steken op de Perhentian Islands, zijn we nu iets sneller gaan reizen, om de tijd in Australie niet korter te maken dan 7 a 8 weken (ticket voor naar Nieuwe Zeeland staat vast). De volgende dag is het dus reizen naar Johor Bahru nabij Singapore. Zeg maar gerust heel nabij, op 2km. Met een lange afstandsbus waar we in Nederland van kunnen dromen zo ruim leggen we de paar honderd kilometer af. 's Avonds komen we aan en boeken in bij JB Hotel nabij de plaatselijke markt (oordoppen in dus!).

Johor Bahru

Johor Bahru (JB) is een beetje sfeerloos stadje, en in de donkere avonduren is het er niet echt prettig op straat. We boeken nog even snel voor het zo ver is een vliegticket van JB naar Kuching op Borneo. Helaas is er voor de volgende dag geen plaats, maar moeten we wachten tot zondag. Dit dagje besluiten we te vullen met een bezoek aan Singapore (Zie Singapore gedeelte op site).

 
Opties

Printervriendelijke pagina  Printervriendelijke pagina||Stuur dit verhaal naar een kennis  Stuur dit verhaal naar een kennis