Welkom op
WorldTrip
Home
Login
Lid worden
Voorbereiding
Waarom op reis?
Wie zijn wij?
Voorbereiding
Gezondheid
Route
Landen
Links
Status Nu
Planning
Paklijst
De Reis
Foto Album
Hoe is t?
Thailand
Maleisie
Singapore
Australie
Nieuw Zeeland
Nederland
Laos
Cambodja
Vietnam
Ecuador
Griekenland
Extra
Suggesties
Chat
Gastenboek
Website
Wisselkoers
Statistieken
Contact

Languages
Kies interface taal:


Hits

Australie: Australie - Down Under in Darwin
Geplaatst op Tuesday 09 September - 12:30:19 12:30 uur door addy&niki

Australie 'And at 17.30uur we feed the crocodiles!!'

Darwin

Na een vermoeide vlucht is er nog een strenge controle op het vliegveld van Darwin. We hadden een nachvlucht wat ons om 04.15uur in Darwin doet aankomen. Niet echt een geweldige tijd. Als we in het busje stappen naar Darwin is het echter al 6.00uur en begint het al een beetje licht te worden. De buschauffeur praat honderd uit en verteld het ene verbazende verhaal naar de andere. Een hostel vinden is een beetje een probleem want alle kamers zijn bezet. Uiteindelijk vinden we er een en gaan om 700uur dan toch onder de wol (of niet, want het is te warm!). Vrijdag is het vandaag en we willen zo snel mogelijk een auto kopen met campeeruitrusting zodat we op pad kunnen. Van 2 meiden uit schotland kopen we na een korte testrit en een goede inspectie een Ford Falcon ES uit 1988. Alle kampeeruitrusting zit er bij, dus zoals de Aussies zeggen: "No worries, mate!" (wees gerust vriend!).

Een Auto

Blij met onze auto gaan we ons inlezen op Darwin en omgeving. Darwin zelf staat op de kaart als stad, maar het doet ons aan als een dorpsomgeving in Nederland. Voor diegene die het weet te vinden, zoiets als Ouddorp (ja Zuid Holland niet Zeeland). Het verkeer hier is niet zoals je het van een stad gewend bent. Lekker rustig. Maar goed ook want wat een toestand dat links rijden. Ja Links. Je krijgt bij de ANWB zo een internationaal rijbewijs voor 13 euro, maar daar moeten ze toch nog maar eens over nadenken daar voor die Nederlanders die aan de andere kant moeten rijden. Het is dus niet alleen links rijden, maar je stuur zit rechts, je schakeld met links, en tot overmaat van ramp zit de richting aanwijzer en ruitenwisser ook aan de andere kant van je stuur. Gevolg als je wegrijdt: Met alle toeters en bellen de bocht om (ruitenwissers aan en richting aangevers niet!). Het duurt ruim een dag voor je er aan gewend bent. Als je dan even niet oplet gebeurt het volgende: We stoppen op een parkeerplaats en Niki heeft een Nederlandse flashback en voor ze uitstapt zet ze zonder denken de versnelling in zijn 1. Maar ze zit niet achter het stuur!!! Ook als bijrijder moet je dus even wennen....

Territory Wildlife & Kamperen

Al met al gaat het met het autorijden nu een stuk beter na een paar daagjes oefenen in de omgeving. We starten met de auto vol te laden met eten en drinken. Voor de komende dagen gaan we kamperen. We weten geheel niet hoe of wat voor tent of spullen we precies hebben, maar we zien wel. spannend. Territory Wildlife Park is een ruim opgezet park met de meeste dieren die in het Norther Territory te vinden zijn in het wild (vandaar de naam dus). We zien grote adelaars, vleermuizen, skippy de kangaroo en natuurlijk hoe kan het anders: de krokodillen. Een aantal interessante sessies met uitleg verder staan we weer buiten het park. Op weg naar de eerst kamping. Met het nodige australische accent wordt ons duidelijk gemaakt dat de camping A$17 kost en dat om 17.30 uur de krokodillen eten krijgen. PARDON?? Zeg dat nog eens! Ja inderdaad, in Engeland hebben we wel eens een badeendjes race gehad op een riviertje naast de kamping, hier voeren ze 's avonds de krokodillen. Voor we de tent hebben opgezet weten we dus wie onze buren zijn. Ze eten kippenkoppen en zien er niet al te vriendelijk uit.

& Litchfield National Park

De volgende morgen zijn we gebroken van het bed, want het is nou niet direct zacht om op een matje te slapen. Wel is het heerlijk om eigen baas te zijn waar je heen gaat, doordat je elk moment zelf kan bepalen om te gaan of niet met een auto. We nemen een korte weg naar Litchfield NP, maar dat is wel 40km dirt road. We hobbelen af en toe van links naar rechts door de auto, maar na een uurtje rijden we Litchfield in. Wangi (zeg: Wong guy) Falls zijn prachtig. De watervallen zijn niet zo heel groot, want we zitten net 2 maandjes voor het Wet seizoen, dus het heeft al heel lang niet geregend. De omgeving is weer heel anders dan de regenwouden van Azie. De aarde is hier roodgekleurd, de bomen zijn wel groen, maar doordat de stammen allemaal wit en grijs zien, doet het toch heel dor aan. We zwemmen bij de waterval en doen een picknick. Zo bezoeken we ook nog een paar andere plaatsjes voor we de camping opzoeken. Campings zijn hier heel goed, bijna nog beter dan in bijvoorbeeld Frankrijk. Er zit alles op en aan. Zwembad is gebruikelijk, kampeer keuken met magnetron en gaspit en natuurlijk niet te missen de BBQ (Barbie). Compleet en niet duur.

Onze 4de dag Australie vullen we wederom met Litchfield een schitterend park. Er zijn Termieten heuvels die nagenoeg Noord Zuid staan zodat ze de juiste hoeveelheid warmte krijgen van de zon en de temperatuur de gehele dag door zo gelijk mogelijk is in de termieten heuvel. Prachtig om een heel veld vol met deze 'stenen zuilen' te zien. Sommigen zijn wel 2,5m hoog. Dan zijn er nog de rockholes en de Florence Falls, alwaar we wederom lekker zwemmen.

Vandaag hebben we het rondje compleet en zijn we weer in Darwin. Onderweg hebben we de Jumping Crocodiles gedaan. Met een toeristenbootje de rivier op en met een hengel met vlees er aan krokodillen uit het water laten springen. Geweldig om te zien (wel een beetje circus ja, maar je mag het niet missen). Sommige zijn wel 6m lang. Na een HardCrokCafe komen we aan bij de Crocodile farm. Daar wordt ons uitgelegd hoe je kroktasje wordt gemaakt. Erg dubbel allemaal, want ze vangen zowel gewonde kroks op uit het wild, en ze fokken ze ook voor de verkoop. Hierbij gaat niets verloren. De huid voor riemen/tassen/schoenen... het vlees is hier een delicatesse. Als je als krok 1,5m of 3 jaar oud bent ga je voor het mes. Ja, het is zielig, maar met koeien en dergelijk is het niet veel anders en we eten toch ook vrijwel allemaal ons biefstukje.

Tot zover Darwin. We gaan de komende dagen down under in Kakadu National Park. Om daarna de weg te vervolgen naar Katerine en Alice Springs (maar 1495km!).

 
Opties

Printervriendelijke pagina  Printervriendelijke pagina||Stuur dit verhaal naar een kennis  Stuur dit verhaal naar een kennis