Welkom op
WorldTrip
Home
Login
Lid worden
Voorbereiding
Waarom op reis?
Wie zijn wij?
Voorbereiding
Gezondheid
Route
Landen
Links
Status Nu
Planning
Paklijst
De Reis
Foto Album
Hoe is t?
Thailand
Maleisie
Singapore
Australie
Nieuw Zeeland
Nederland
Laos
Cambodja
Vietnam
Ecuador
Griekenland
Extra
Suggesties
Chat
Gastenboek
Website
Wisselkoers
Statistieken
Contact

Languages
Kies interface taal:


Hits

Australie: Sydney, Blue Mountains en Melbourne
Geplaatst op Thursday 30 October - 10:18:17 10:18 uur door addy&niki

Australie Drie T-shirts blouse, een trui, sokken, een broek, 2 dekens en twee sarongs ter overleving. Niki gaat slapen.....

Na het dorrigo verhaal met de voet van Niki (lekker dik van de bijensteek), is het goede nieuws dat deze niet geamputeerd hoefde te worden, maar volledig is genezen. Bij deze willen we iedereen bedanken voor het meeleven via email/gastenboek....
Oke, met een beetje dikke voet vertrekken we weer voor de volgende bestemming,Sydney. Het zit al gelijk lekker mee, want we staan zowaar na bijna 4 maanden filevrij (dat komt in Nederland NOOIT voor) in de file. Uurtje langere reis. De kustweg naar Sydney gaat voor de rest ook niet echt snel, want het gaat vaak door dorpjes heen en het is een van de drukkere stukken van Australie. We komen tegen het donker in de buurt van Sydney. We willen echter liever niet de stad in rijden en al snel is het besluit genomen om een Motel te nemen ipv een camping (lekker warm en inderdaad makkelijk).

Sydney

40 Minuten in de trein en we staan in hartje Sydney. Sydney is een drukke stad met een giga winkelcentrum waar je werkelijk in kan verdwalen. We bekijken natuurlijk de 'verplichte' bezienswaardigheden. Het Opera house, wat vandaag 30 jaar bestaat, maar helaas geen bekende te zien. Ook de brug over de haven wordt op de foto gezet. Een leuke wandeling en rond een uur of 4 hebben we genoeg gezien en 'pakken' we een bioscoopie. Om zeven uur zijn we weer terug op onze Motelkamer.

Blue Mountains

Van Sydney naar de Blue Mountains is als je goed rijdt een kleine anderhalf uur. Maar... dan moet je wel goed rijden. Het zijn wat drukke wegen, en voor we het weten, rijden we richting Sydney ipv er vandaan. Hebben we gelijk dubbel pech, we kunnen de snelweg niet af. Even een huwelijkscrisusje, want ja wel ook nog TOLpoortjes en natuurlijk kan je er dan 50m na die poortjes af. En dan.... ja, de weg over en weer terug en weeeer betalen voor de TOL... duur stukkie weg voor ons. Niet getreurd, we gaan nu goed. Na zowaar nog een keer een afslag missen komen we toch nog in de Blue Mountains aan.... ja we hadden er ook al weinig hoop meer op.
's Middags gaan we vanaf de camping naar de scenic railways. Een korte treinrit (390m) van de steilste treinrails ter wereld (bevestigd met een plakaat van het Guiness boek of records), iets van 52graden! Beneden maken we een wandeling over boardwalks door de bossen. Terug gaan we met de Kabelbaan. En zo is er weer een wel besteedde dag voorbij. Nu komt het echte overleven, het is koud!!! En met koud bedoelen we rond de 5 graden 's nachts. Niki heeft hier een goede oplossing voor: T-shirt+T-shirt+T-shirt+Blouse+Fleece trui+slaapzak+deken+sarong! Addy vraagt zich af hoe je nu naar de WC gaat snachts? "Tja, dat duurt dan een uurtje" zegt Niki. Oke, welterusten!

Melbourne

Addy heeft het token van Niki overgenomen en loopt nu krom van de rugpijn. Niet echt makkelijk om dan in deze kou in een tent te liggen. Niet getreurd, het gaat wel weer over. We maken er geen klaagverhaal van. Vandaag gaan we onze Australische vrienden opzoeken! Het is al weer drie jaar geleden toen we Cain & Laura voor het laatst zagen. We hebben elkaar ontmoet in Sri Lanka in 2000. Daarna zijn ze tijdens hun wereldreis nog even in Nederland geweest om oa bij ons te logeren. We kijken er naar uit om ze na die tijd weer te zien. Eerst moeten er echter nog de nodige km worden afgelegd. En geen lullig eindje ook:910km! Ja, dan rij je hier dus van de ene stad,Sydney, naar de andere Melbourne. Goed, lang rijden, mooie weg, en we zijn in Melbourne tegen 20.00uur. We worden direct binnen gelaten bij Cain, die inmiddels een andere vriendin heeft, Carla. Gezellig even bijkletsen en dan eindelijk na lange tijd: een echt bed! Joepie!.

Nu we aan het einde van onze trip in Australie zijn gekomen, wordt het tijd om onze auto te verkopen. We maken advertenties mbv Cains Laptop en hangen deze op in Hostels en Internetcafes. Gelijk lopen we wat door de stad. 's Avonds gaan we uit eten met Cain en Laura. Laura is nog geen haar veranderd en met veel :'o wat leuk, en wat geweldig jullie te zien, fantastisch!!!' worden we begroet. We eten bij een vietnamees, waar al het voedsel in razend tempo voor onze neuzen verschijnt. En lekker? Ja heerlijk. Laura neemt ons voor de rest van de avond mee naar Federation Square. Het is in Melbourne namelijk Cultureel Festival maand, en dat gaat gepaard met veel gedans en miniconcerten. We zien nog 5 jongens in streetclothes tapdansen. Geweldig.

We hebben helaas een foutje gemaakt met de advertentie, waardoor we de stad weer door moeten om deze te veranderen. Met Cain gaan we dit keer de stad in, en proberen om op het Rialto Oberservation Deck te komen, maar het weer is te slecht (19C en regen). Om 4 uur vertrekken we voor het volgende natuur geweld, Penguins! Jawel, ook die hebben ze hier. Na 2 uurtjes rijden staan we tegen schemering op het strand oog in oog met deze wonderlijke kleine wezentjes. Met een stuk of 10 tegelijk bestormen ze het strand, blijven even staan in de brandig. Een aantal kukkelen om door de volgende golf. Het leven van een penguin valt niet mee als je maar 30cm hoog bent (het kleinste penguin soort ter wereld). Tot overmaat van ramp ziet er een (1) dreiging van waar dan ook, en rent pijlsnel terug het water in. De rest denkt niet na en volgt gelijk. Een tafareel wat zich enkele keren herhaald, tot er een het lef krijgt om de duinen in te sprinten, en dan zijn ze uit het zicht vertrokken. Grappige beestjes. In het visitorcentre hebben ze broedhokken gemaakt, waar je ze gezamelijk in kan zien zitten. Twee zitten er vin in vin (arm in arm) of is het vleugel in vleugel?

Great Ocean Road

Cain heeft deze week vrij genomen om te studeren en om ons natuurlijk Victoria te laten zien. Met zijn 4WD gaan we 's ochtends van start om de great ocean road te rijden. Een prachtige kustweg langs de zuidkust van Victoria. Veel mooie surfstranden, prachtige lookouts (uitkijkpunten) en we doen een wandeling naar de Eskerine Falls in Otway National Park. Tegen het eind van de dag komen we aan bij de 12 Apostels. Een stijle kust, met prachtige rotsen in de brandig. Perfecte tijd om mooie foto's te maken. Het begin inmiddels donker te worden en het wordt tijd om een slaapplaats te vinden. Onderweg naar deze plaats komen we nog oog in oog, tand om tand te staan met een koala!! Deze wil de weg oversteken en wij vervolgen. Gelukkig loopt het goed af voor beiden, hoewel we niet weten of de kaola inmiddels is bekomen van de hartstilstand van de schrik. Zie hiervoor de volgende aflevering van the crocodilehunter! We slapen in een oud hotel in de middle of knowhere.

Nu we toch het binnenland in gegaan zijn, gaan we naar de Grampians. Een mooie rit door een berglandschap en bossen. We bezoeken een waterval en doen een aantal uitkijkpunten, alvoorts we terugkeren door het boerenland naar Melbourne.

Auto verkopen

Gelukkig hebben we een aantal reacties op onze auto-advertentie. De eerste wordt niets, maar de 2de wil morgen bellen voor een beslissing. Gelukkig gaat zaterdagochtend de telefoon met het verlossende:' ja ik wil de auto kopen'. We onderhandelen over de prijs, waar wij in het nadeel zijn, want we hebben alleen nog vandaag om de auto te verkopen. Helaas verliezen we nog wat geld op de auto, maar niet getreurd, toch nog redelijk goedkoop door dit prachtig grote land gereden. De dag besteden we voor de rest om Melbourne goed te bezichtigen. Het is prachtig weer dus gaan we nog eens proberen om het Observation Deck te doen. Nu komen we boven en hebben op 200m een prachtig uitzicht over de stad Melbourne.

Laaste dag Melbourne

En ook de laatste in Australie. Na 7 weken toeren door dit land gaan we morgen weer verder naar Nieuw Zealand. De dag wordt gevuld met bezoekjes aan de Danganong Range met Laura en natuurlijk moeten we van haar de echte Aussie meatpies proberen. hmmm. heerlijk, helaas nu pas ontdekt nu we weg gaan! Daarna nog een lekker ijsco, want die nederlanders houden zo van hun melkprodukten! 's avonds gaan we lekker uit eten met haar vriendinnen om daarna nog even het fotoboek van Laura over Vietnam en Laos te bekijken. Even een voorproefje op ons bezoek later volgend jaar.

Vertrek

Helaas, moeten we de volgende ochtend Laura gedag zeggen op het vliegveld van Melbourne. Het was een geweldig mooi land, waar we ontzetten van hebben genoten, ook de laatste week bij vrienden gaf ons een prettig rustpunt. Nu kan het grote Nieuw Zeeland avontuur weer beginnen........

 
Opties

Printervriendelijke pagina  Printervriendelijke pagina||Stuur dit verhaal naar een kennis  Stuur dit verhaal naar een kennis