Welkom op
WorldTrip
Home
Login
Lid worden
Voorbereiding
Waarom op reis?
Wie zijn wij?
Voorbereiding
Gezondheid
Route
Landen
Links
Status Nu
Planning
Paklijst
De Reis
Foto Album
Hoe is t?
Thailand
Maleisie
Singapore
Australie
Nieuw Zeeland
Nederland
Laos
Cambodja
Vietnam
Ecuador
Griekenland
Extra
Suggesties
Chat
Gastenboek
Website
Wisselkoers
Statistieken
Contact

Languages
Kies interface taal:


Hits

Nieuw Zeeland: Waterpret in het Northland van Nieuw Zeeland
Geplaatst op Thursday 06 November - 02:25:52 02:25 uur door addy&niki

Nieuw Zeeland Duiken met stingrays, gewapend met zwembroek op dolfijnenjacht, en bomen waar je van schrikt!

Na de douane perikelen in Melbourne (2 uur in de rij en dan nog net optijd in het vliegtuig...) is het nog 3 uurtjes vliegen naar Nieuw Zeeland [NZ]. Hetzelfde tafareel als in Darwin, Australie, een formulier of we toch geen appels e.d. produkten bij ons hebben. Nee hoor!!! Hebben we niet! Komt er een hondje aanrennen en begint wel heel opgewonden tegen onze tas aan te rijden. Blijkt er nog een appel in te zitten!! Waren we al bijna 200$ boete lichter. Aardig hondje die ons hier van heeft behoed. Ons gewenste guesthouse Bamberhouse heeft helaas onze email niet ontvangen en zit ook al vol. Na even zoeken vinden we wat anders en worden we met een busje voor de deur gedropt. Het weer is niet top, 20C en regenachtig. We zijn moe en rusten uit van de vlucht. Het hostel is een beetje een vaag tentje dus op zoek naar iets anders. Na een paar uur door de regen en een aantal hostels langs rennen zakt het humeur ons in de schoenen. We ploffen ff neer op een bankje en bellen rond. Bamber House heeft nu wel plaats en zo zitten we in notime op een betere plaats.

Het avontuur van het verkopen van de auto in Australie gaan we hier niet herhalen, we gaan hier gewoon veilig huren. Na wat rond bellen en vergelijken komen we tot een prima auto van de firma GoRentals, Nissan Pulsar 5 deurs.

Pa

Eindelijk is het zo ver, na 13 weken geen familie gezien te hebben als via digitale plaatjes, gaan we weer familie zien! Fanatiek maken we een spandoek op karton (bordje dus), en gaan we met ons net bemachtigde auto naar het vliegveld van Auckland. Een uurtje wachten later komt pa met een rugzak de aankomst hal binnen wandelen. Een geweldig weerzien. We overdonderen pa een beetje door te zeggen dat we met de bus terug moeten en 'm vervolgens gewoon in onze "luxe" auto laten instappen. Terug bij het guesthouse worden we voorzien van allerlei kadootjes. Addy heeft zijn gevraagde stroopwafels, Niki natuurlijk haar drop... hmmm.....zelfs de eerste sint kadootjes en gedichtjes komen binnen. Bedankt allemaal. De rest van de dag besteden we natuurlijk aan het bijpraten.

Auckland

Auckland kunnen we natuurlijk niet links laten liggen, en we gaan de SkyTower op. 200m de lucht in met de lift en een overweldigend uitzicht over de stad. Niki doet een poging over glasplaten heen te lopen waar je 200m de diepte in kijkt. Dat kost wel wat angstoverwinning. Inmiddels regent het behoorlijk en nemen daarom de bus naar het War Memorial Museum. Een museum met Mauori voorwerpen, flora & fauna van NZ en natuurlijk het war memorial. Een paar uurtjes later hebben we het weer gezien en keren terug naar ons Bamber House.

Whangarei

Tijd om de auto echt te gaan gebruiken. Na wat parkoers rijden in de stad Auckland komen we buiten de stad op weg naar Whangarei. Dit ligt een kleine 170km noord van Auckland. Via scenic routes rijden we hier naar toe. We stoppen onderweg even voor een bakkie bij een prachtig huis. Nadat we een overnachtigsplaats hebben gevonden, gaan we lopen langs de Whangarei watervallen door de weilanden en bossen. Veel schapen met lammetjes en het is volop lente! Ja erg raar waarschijnlijk als je nu in het koude nederland bent, maar het is hier aan de andere kant van de wereld lente!

Het plan om te gaan kamperen hebben we aan de kant geschoven (veel te koud!) en we gaan voor cabins/huisjes/guesthouse, wat ook in ons budget past. Zo zitten we de eerste nacht in een huisje met een klein barretje er in en koken we in de campkitchen.

Duiken & snorkelen in koud water

In Maleisie was ons al verteld dat de Poor Knights een van de mooiste duiklokaties van NZ is. Jaq Causteau (hoe schrijf ie dat??) heeft het zelfs tot een van de top 10 plaatsen benoemd. Niki moet weer even bijkomen van de schrik in Australie van het duiken, maar na even oefenen gaat het prima. Als we net onder zijn zien we onze eerste stingrays(soort Manta-ray), 1,5 tot 2m in doorsnee met een prachtig lange staart. Deze prachtige vissen zwemmen in grote aantallen rond ons. Pa snorkelt er ondertussen vrolijk op los.

Dolfijnen

De volgende dag vertrekken we in noordelijk richting naar Bay of Islands. We hebben gelezen in de gidsen dat je hier kan zwemmen met dolfijnen en dat kunnen we natuurlijk niet missen. We rijden via de prachtige kust naar Paihia en genieten ondertussen van de uitzichten over de kust. We boeken een huisje met twee slaapkamers met uitzicht op zee! Tja het leven van een backpacker kan soms nog behoorlijk luxe zijn, zeker met de sponsering van pa. We boeken alvast een dolfijnentripje voor de volgende dag en besteden de rest van de middag met kayakken in de baai voor ons huisje. Vol spanning staan we de volgende morgen op. Zou het nu echt gaan gebeuren? De dolfijnenboot vertrekt om 8.00 uur. We krijgen een uitgebreide uitleg over de soorten dolfijnen die hier in de baai voorkomen en wanneer we wel en niet kunnen zwemmen met deze diertjes. We mogen niet zwemmen als er te veel stroming staat of als er kleine dolfijntjes in de groep aanwezig zijn. We kunnen ons geluk niet op als we na 5 minuten varen al de eerste bottlenose dolfijnen spotten. We mogen voorop de boeg van de boot gaan liggen zodat de dolfijnen vlak onder ons door zwemmen. Een prachtig gezicht! Helaas kunnen we niet zwemen omdat er een babydolfijn is.
Nadat deze prachtige dieren weer verder zijn gezwommen varen we naar open zee. Via de radio worden we op de hoogte gebracht van een groep common-dolfijnen die zich ongeveer 10 km uit de kust bevinden. Na niet lang varen vinden we ook deze dolfijnen. We zijn omgeven door wel 100 dolfijnen. Al zwemmend en springend uit de hoge golven hebben we een mooi uitzicht. We moeten echter al weer snel terugkeren naar de kust omdat vanwege de hoge golven sommige mensen toch wat groen gaan zien...

Kauri bomen en een tocht naar Rotorua

We willen via de westkust terugrijden naar het zuiden omdat we dan langs het kauribos komen. Kauribomen zijn echt gigantisch hoge en dikke bomen. Helaas regent het behoorlijk deze dag. We stappen uit om een van de hoogste bomen van het woud te zien. Pa schrikt zich letterlijk rot van deze gigantische boom met een doorsnee van 5 meter. Helaas kunnen we verder geen wandelingen maken omdat het nu toch wel heel hard regent en we besluiten deze dag nog door te rijden naar Rotorua. Het is een lange dag en we komen pas tegen 7 uur aan bij ons volgende huisje. Wat er in dit vulkanische landschap gaat gebeuren lees je de volgende keer ......

 
Opties

Printervriendelijke pagina  Printervriendelijke pagina||Stuur dit verhaal naar een kennis  Stuur dit verhaal naar een kennis