Welkom op
WorldTrip
Home
Login
Lid worden
Voorbereiding
Waarom op reis?
Wie zijn wij?
Voorbereiding
Gezondheid
Route
Landen
Links
Status Nu
Planning
Paklijst
De Reis
Foto Album
Hoe is t?
Thailand
Maleisie
Singapore
Australie
Nieuw Zeeland
Nederland
Laos
Cambodja
Vietnam
Ecuador
Griekenland
Extra
Suggesties
Chat
Gastenboek
Website
Wisselkoers
Statistieken
Contact

Languages
Kies interface taal:


Hits

Hoe is t: 6 maanden onderweg interview
Geplaatst op Monday 05 January - 14:55:27 14:55 uur door Addy&Niki

Hoe is t addy&niki schrijft "Hoe gaat het nu met ons na 6 maanden reizen?

6 maanden onderweg-interview.

Algemeen

Maak je eigen landen-top3.

Addy:"1. Australie,De outback. De ruimte en het leven daar vond ik fantastisch. 2. Thailand. De veel zijdigheid van het land en de altijd vriendelijke mensen en er zooooooo veel te doen. 3. Borneo gedeelte van Maleisie om de prachtige natuur (en de oerang utangs natuur).

Niki: "1. Borneo gedeelte van Maleisie! Vanwege de natuur. 2. Australie, de outback en great barrier reef. 3. Thailand, vanwege olifanten,bounty stranden en prachtige tempels."
Wij op Fraser Island,Australie

De post

We hebben meerdere malen postpakketjes opgestuurd naar huis en vrienden. We hebben het meest gebruik gemaakt van de noppenzakken, omdat dit een stuk goedkoper is dan een pakket. Alle keren dat we iets gestuurd hebben is het aangekomen. Tijden verschilden van plaats tot plaats. Het snelste was een pakketje uit Kuala Lumpur, wat er na 4 dagen was in Nederland. Het langste duurde de ansichtkaarten uit Nieuw Zeeland, 3 weken. Pakketjes uit Nieuw Zeeland duurde 14dagen maximaal (garantie).

De Telefoon

Bellen naar huis is natuurlijk altijd erg leuk. De kosten:

Land Opmerking Euro/minuut
Thailand 35B p.m. echte lijn, 20B p.m. voor een internetlijn (slecht!) 0,70
Maleisie alleen mobiel gebeld (dat is dus erg duur ong. 3euro p.m. 3,00
Singapore niet gebeld. -
Australie 20A$ voor 6,5 uur! 0,04!
Nieuw Zeeland 20 NZ$ voor 100 minuten. 0,10

Tip voor Nieuw Zeeland, koop een zogenaamde thunder kaart in Auckland en neem er voldoende mee. Dit is veruit de goedkoopste kaart voor bellen naar Nederland, maar is helaas alleen in Auckland verkrijgbaar.

Meest gehoorde vraag onderweg?

Where you from?, where you going?, want tuk-tuk? (waar kom je vandaan, waar ga je heen, wil je een tuk-tuk).

Meeste hekel aan?

Van die typische Khao San Road kapsels. De zogenaamde dreadlocks. Yekkk! Bij een donker iemand oke, maar bij een blanke staat dat echt niet.

Mooiste dieren die je hebt gezien?

Addy:"Zout water krokodil vond ik toch wel erg indrukwekkend. De grote witte Kakatoes in Australie, maar ook andere vogels in Australie vond ik fantastisch. De Hornbill (neushoorn vogel, de grootste variant) vond ik wel het meest prehistories. Het leukste zijn de blue pinguins op Philip Island nabij Melbourne Australie, maar in Nieuw Zeeland bij Dunedin was het specialer omdat ze daar letterlijk over onze voeten liepen. De hele show die ze opvoeren alvoor ze uit het water komen is gewoon prachtig om te zien. Niet te vergeten, duiken bij poor knights in Nieuw Zeeland. Het water was erg koud, maar om dan Mantarays te zien is echt geweldig!".

Niki: "Urang Utans en neusapen in Maleisie, olifanten in Thailand, walvissen in Australie en dolfijnen in Nieuw Zeeland en natuurlijk de haai(blacktip reefshark) die ik heb gezien tijdens het duiken.

Wat was het dieptepunt van de reis

Addy:"Eigenlijk het hebben van een reisdip. Dat is zo balen, omdat je niet direct de oorzaak kan aanwijzen en je wel beseft wat een voorrecht het is om zo'n reis te kunnen maken".

Niki: " Dat we niet met de helicopter boven de Frans Jozef gletsjer konden vliegen in verband met slecht weer en een wespensteek waardoor we 4 dagen in een huisje moesten vertoeven."

Meest gelachen om?

Addy:"Backpacker pa die even niet doorheeft dat ie aan 't backpacken is en bij een potje olijven bloedserieus vraagt waar de cocktailprikkertjes zijn & een andere is de nachttreinsoep in thailand (zie ons eerste verhaal)".

Niki: " Addy's eerste ervaring met een brommer in Thailand."

Grootste uitdaging?

Beide:"Beklimming van Mount Kinabalu. Van 1800m naar 4095,2meter. 8uur berg op en 6 uur af. We hadden 3 dagen spierpijn en zelfs de stoeprand op komen was een overwinning."

Nooit meer naar?

Addy:"Sandakan, Sabah,Borneo,Oost Maleisie. Een stadje waar niets te doen is en wat 's nachts onveilig aanvoelt. Brr..

Niki: "Kota Kinabalu, West Maleisie. Lelijk, niets te doen en erg onvriendelijk!"

Toplokatie?

Addy:"Uncle Tan's. Midden in de jungle in een hut zonder deur of ramen. De ratten kunnen zo rond je rennen. Maar de natuur is daar zo overweldigend, ik zou er zo weer heen gaan. Toen we er echter net aankwamen wilden we het liefste zo weer omdraaien!"

Niki: "Fraser island in Australie (samen met Chris en Mariel). Heerlijk met een 4 wheel drive auto over het strand crossen! Overnachten in een tentje op het strand en heerlijk zwemmen in tropische meertjes."

Topattractie?

Addy:"De trekking in Kanchanaburi. Vlucht over the great barrier reef en daarna snorkelen.

Niki: " Perhentian island, bounty stranden en duiken! Urang Utans op Borneo en de beklimming van mount Kinabalu."

Wat heb je het meest gemist?

Addy:" Familie en vrienden natuurlijk. Maar ook wel het lekker lui op de bank hangen voor de TV met een filmpje of voetbal".

Niki: " Natuurlijk familie en vrienden maar ook een eigen huisje, lekkere warme douche en drop!"

ETEN

Meest gemist uit Nederland wat eten betreft

Addy: "Fricandel speciaal! Nee, zonder dollen, gewoon een sneetje brood tussen de middag. Twee keer op een dag warm eten (rijst) bij 30C gaat toch niet echt lekker naar binnen. Dan verlang je wel eens naar een stukje brood. Verder ook melk, pap, frietsaus bij de patat!"

Niki: "DROP! Hahaha natuurlijk ook lekkere koffie en een broodje kaas."

Lekkerste buitenlands gerecht?

Addy:"Chicken with cashwnuts met rijst".

Niki:"Sweet and Sour Chicken met rijst".

Lekkerste snack?

Addy: "Dat zijn er een paar! Ik ben zoals bekent fan van de sundae van MACdonalds, maar die kan ook in Nederland. Dus dan ga ik voor de bananashakes in Thailand. De meatpies in Australie.

Niki: " Fruitshakes en bananenpannenkoeken."

Gezond en welzijn

Hoe is het gegaan met het ziek zijn?

Addy:"Goed. Alleen een keer een paar dagen last gehad van mijn rug toen we in Melbourne waren. Gelukkig was ik na het innemen van een aantal neurofen weer fit".

Niki: "Helaas iets minder goed verlopen. In Thailand een ontsteking in mijn been van een teek, in Maleisie een voedselvergiftiging, in Australie een blaasontsteking en een wespensteek en in Nieuw Zeeland een scheurtje in een spier. Deze ongemakken zijn gelukkig snel opgelost dankzij medische hulp die in veel landen echt perfect is!"

Hoe gaat dat met zijn tweetjes op reis? Nog niet gescheiden?

Addy:"Dat gaat prima. We hebben natuurlijk de gezamelijke reisinteresse en ook wel dezelfde reisdoelen. Het is niet zo dat de een op het strand wil liggen en de ander liever Mt Everest beklimt. Dan hadden we ook niet vertrokken natuurlijk. Ondanks dat we dagelijks samenzijn, kan je ook wel even je eigen tijd creeeren. 's avonds een boek pakken, of even een spelletje spelen op de PDA.

Niki: " Ondanks dat heel veel mensen aan me hebben gevraagd of een relatie zoiets kan overleven, gaat het prima tussen ons. Het is ook heerlijk dat we nu eens echt tijd voor elkaar hebben dat er in het normale leven weleens bij in kan schieten. We hebben ook nog niet de behoefte gehad om iets alleen te gaan ondernemen."

Hoe voel je je na 6 maanden reizen? Heb je er nog zin in?

Addy:" Als je me dit een maand geleden had gevraagd, had ik gezegd: nou nu even niet. Ik had even het zogenaamde reisdipje, zoals zo vele wereldreizigers dat hebben, de meeste na een maand of 3, bij mij na 5 maanden. Even een gevoel van, het zal mij boeien of ik met een helicopter een gletsjer op ga. Dan moet er wel iets gaan dagen dat het niet helemaal goed zit. Er zijn zo vele miljoenen die met je willen ruilen, en ik zit daar even niet te genieten. Gelukkig is deze periode nu voorbij en ga ik weer vol goede moed naar Laos".

Niki: " Ik ben nog helemaal happy en heb veel zin om verder te reizen. Natuurlijk heb ik ook af en toe last van een reisdip maar de zin om iets te ondernemen komt al heel snel weer terug! Ik voel me absoluut bevoorrecht dat ik dit mee mag maken en geniet volop van al het moois." "

 
Opties

Printervriendelijke pagina  Printervriendelijke pagina||Stuur dit verhaal naar een kennis  Stuur dit verhaal naar een kennis