Welkom op
WorldTrip
Home
Login
Lid worden
Voorbereiding
Waarom op reis?
Wie zijn wij?
Voorbereiding
Gezondheid
Route
Landen
Links
Status Nu
Planning
Paklijst
De Reis
Foto Album
Hoe is t?
Thailand
Maleisie
Singapore
Australie
Nieuw Zeeland
Nederland
Laos
Cambodja
Vietnam
Ecuador
Griekenland
Extra
Suggesties
Chat
Gastenboek
Website
Wisselkoers
Statistieken
Contact

Languages
Kies interface taal:


Hits

Nederland: Even in Nederland
Geplaatst op Monday 05 January - 16:30:38 16:30 uur door addy&niki

Nederland Bezoek aan Nederland en belangrijk nieuws!

Afscheid Thailand.

Aankomst Schiphol De laatste uren thailand brengen we door op een terrasje op Soi Rambutri. Even eten en genieten van de laatste bananenshake. We zullen ze missen in Nederland, maar daar kunnen we weer gaan genieten van de lekkere Hollandse kost. We maken nog even mee hoe in het verkeer een kamikazepiloot aan het werk gaat. We hebben een busje geboekt om ons op het vliegveld te brengen. We komen er heel aan, hoewel menig passagier zich tijdens de reis (het was meer een vlucht!) over de wegen van Bangkok afvraagd of dit zal lukken. Van links naar rechts over 4 banen worden we geslingerd over de weg. Waarom de chauffeur haast heeft weten we niet. Na een kwartier roepen we even naar voren of het wat zachter kan en dat helpt voor even, mede omdat de weg voor de rest redelijk recht is. Natuurlijk zijn we optijd op het vliegveld. Even inchecken en wachten tot we verder kunnen.


Helaas hebben we dit keer een Britsch Airways vliegtuig. Geen spelletjes in de stoel voor ons. Maar goed ook, want we kunnen beter gaan slapen. Als we in Nederland aankomen is het 10.00 uur in de ochtend en dan moeten we nog een hele dag. De vlucht voorloopt voorspoedig. We slapen zelfs nog een aantal uurtjes. Even maken we een tussenstop op Londen, en dan mogen we naar Nederland. Het is op een week na 6maanden geweest dat we daar voor het laatst waren. Op Schiphol bellen we even dat we er aankomen, nog even de tassen pakken. Dan wordt er al gezwaaid en duurt het natuurlijk nog veel te lang voor we de tassen in onze handen hebben. De hele familie staat er, zelfs onze kleine nichtjes Noa en Rivka zijn er. Wel met een vlaggetje met hun naam er op, want anders worden ze mogelijk niet herkent door ons. Het is geweldig om iedereen na zo'n tijd weer te zien. Na een kop koffie worden we buiten gelijk getrakteerd op oude nederlands weer: Sneeuw! Dat is even wat anders dan 30C en in je korte broek. Rennen naar de auto.

kerst en oud en nieuw

We hebben even een paar dagen moeten bijkomen van de jetlag, maar dat mag de pret niet drukken. Tijdens ons verblijf in het buitenlandse heeft is er weer een kleine meid bijgekomen, Thessa. Daarom natuurlijk op bezoek bij Angeline en Lennard. Zaterdags verrassen we Fanny nog even met een aai over haar bol, nadat ze niet doorhad dat we al achterin de auto van Peter zaten. We hebben even met Peter zijn pak bewonderd voor zijn trouw (Strak man!) en de foto's van Fanny (zeggen we niets van, maar 't komt wel goed hoor Peet!). Maart komen we weer even terug om jullie trouw bij te wonen. Met de familie vieren we de kerstdagen. Gezellig zo met zijn allen. Kadootjes gaan over en weer en we genieten van het heerlijke nederlandse eten. Oud & Nieuw vieren we bij Pa en Ma van den Doel. Waarna we proberen zoveel mogelijk mensen te bezoeken op 1 januari. Allemaal positieve reacties, maar we zien niet zo bruin. Ben je een half jaar weg en dan nog niet bruin. Volgens een oom moet Addy zich schamen dat ie zijn vrouw niet warm kan houden als ze in een tentje liggen (zie verhaal over Blue Mountains Australie) en dat na nog geen half jaar huwelijk. Ik (Addy) zal mij best doen komend half jaar!

Geen India!

Na wat vragen over en weer komen we er achter dat we beiden geen zin hebben om naar India te gaan. We zien het niet zo zitten omdat we ons niet goed hebben ingelezen (is al een teken op zich)en bang zijn dat het veel tempelen wordt, waar we allebei een beetje genoeg van hebben op dit moment. Ook zien we een beetje tegen de cultuur in het land op. We willen er beiden wel een keer naar toe, maar niet nu.
Leuk dat we dat weten, maar wat doe je daar dan aan? We hebben een ticket met vrij lage annuleringskosten. Dan ben je er natuurlijk nog niet, want dan willen we nog wel naar Nepal. Dat is echter lastig, want dan blijft alleen Nepal in die hoek over en om 2,5 maand Nepal te doen, is een beetje te veel van het goede. We nemen een hele andere lokatie, dat mede door het seizoen van reizen wordt gekozen. We gaan naar Laos,Cambodja en Vietnam. Alle drie landen die naast elkaar liggen, dus makkelijk te bereizen zonder te hoeven vliegen. We moeten natuurlijk wel even vanaf Nederland naar het startpunt. Hiervoor kiezen we een bekende plaats, Bangkok. Jawel, daar zijn we dan voor de 6de keer in een half jaar tijd! We weten de weg er al beter dan in Nederland. Daar gaan we zo snel mogelijk visums regelen voor Laos, Cambodja en Vietnam. Je komt deze landen namelijk niet binnen zonder een Visum. Deze kunnen we allemaal regelen in Bangkok, vandaar ook dat startpunt. Als we beginnen in noord Laos en naar beneden reizen naar Cambodia en daarna weer naar het noorden van Vietnam, kunnen we mooi terugvliegen vanaf Hanoi. Deze ticket is eenvoudig te regelen en voor we het weten zitten we op een andere route! Geen India en Nepal, maar Laos, Cambodja en Vietnam!
Vietnam kaart

EMAILADRES veranderd!

Ja we gooien ook echt alles om, zelfs het emailadres. We hebben bij tmfweb al een paar keer problemen gehad met de technische onmogelijkheden van de webmail. We zijn daarom vanaf heden overgestapt op zonnet. ons adres is nu: worldtrip@zonnet.xx (xx = nl, dit ivm spammen even zo). Dus gelieve niets meer te sturen naar addyniki@vandendoel.tmfweb.xx, want die gaan we na een aantal weken niet meer lezen.

Weer onderweg

We hebben deze website thuis ook even aangepast, zo is de route en de planning aangepast (zie voorbereiding) en hebben we ook even een interview geplaats van ons na 6 maanden. Dinsdag 6 Januari gaan we de lucht weer in! We keren dan weer huiswaarts op 21 Maart.

 
Opties

Printervriendelijke pagina  Printervriendelijke pagina||Stuur dit verhaal naar een kennis  Stuur dit verhaal naar een kennis