Welkom op
WorldTrip
Home
Login
Lid worden
Voorbereiding
Waarom op reis?
Wie zijn wij?
Voorbereiding
Gezondheid
Route
Landen
Links
Status Nu
Planning
Paklijst
De Reis
Foto Album
Hoe is t?
Thailand
Maleisie
Singapore
Australie
Nieuw Zeeland
Nederland
Laos
Cambodja
Vietnam
Ecuador
Griekenland
Extra
Suggesties
Chat
Gastenboek
Website
Wisselkoers
Statistieken
Contact

Languages
Kies interface taal:


Hits

Cambodja: Cambodja info
Geplaatst op Saturday 03 April - 21:36:45 21:36 uur door addy&niki

Cambodja Praktische informatie over Cambodja.

Cambodja

Visum

Een visum voor Cambodja hebben wij gekocht bij Tamitour op Soi Rambutri in Bangkok. Kosten:1550B (?38 dollar) en 1 maand geldig . Het visum heeft geen start en eind datum, en gaat dus pas in als je het land binnenkomt. Voor diegene die doorgaat naar Vietnam: een visum in PP is klaar terwijl je wacht en tot ieders verrassing is het voor 25$ gewoon 2 maanden geldig ipv de gebruikelijke 1 maand. Geen idee waarom, maar profiteer er van!

Geld

Pinnen in Cambodja kan nog niet. Er zijn simpelweg geen pinautomaten. Thaise baht pinnen in Thailand voor je het land binnen gaat, of gewoon Dollars mee. Travel cheques kan natuurlijk ook. Probeer het in PP te wisselen bij de central market. Daar zijn juweliers die het graag voor je wisselen. Wel even zelf een gunstige koers op een briefje zetten en met een beetje overtuiging gaan ze er voor.

Accomodatie

Stung Treng
Links naast Richies restaurant. 2,5U$
Vanaf de bootlanding naar links lopen.
LP : nee. D/W : ja/ja.
Opmerking: De kamer was smerig. Er lag modder op de grond en de lakens waren bij nadere inspectie niet verwisseld. Geen aanrader dus. Het eten is er wel goed, boven op het gezellige dakterras. De 'Huge' panecake is naar Nederlandse maatstaven echt van normaal formaat!
Kamphong Cham
Mekong Hotel 5U$
LP : ja. D/W : ja/ja.
Opmerking: Ziet er op het eerste gezicht heel duur uit, maar is toch maar 5U$. Met koude douche, maar wel satalietTV. Kan je weer even het laatste nieuws volgen op CNN. Lekkere zachte grote bedden.
Phnom Penh
New Lodge guesthouse 4U$
Boeng Kak, aan het meer, 300m verder als Lakeside nr 9/10.
LP : nee. D/W : ja/ja
Opmerking: Doet zijn naam eer aan, want het bestaat nog maar 3 maanden. De kamers zijn netjes en best ruim. Neem er wel een in het perzikkleurige gedeelte, die zijn nieuwer. Het eten in het restaurant is een van de betere in Azie! Hmmm. Bij ons 2de bezoek waren er de puppies Jamie & Rosa die je bezig kunnen houden. De eigenaar is een zeer aardig mannetje even als zijn grappige broertje. Begin ook even een gesprekje met tante Lyna en haar dochters als ze er zijn, interessante mensen.
Siem Reap
Korean II guesthouse 5U$
Tegenover Paris Angkor guesthouse
LP : nee. D/W : ja/ja.
Opmerking: prijs is incl. ontbijt (westers) en incl gratis drink water de hele dag door. Goede deal dus. Wij hadden een grote kamer, met twee grote bedden en kabelTV.
Phnom Penh
Lazy fish guesthouse 4U$
stukje verder als New Lodge
LP : nee . D/W: ja/ja*
Opmerking:* wij hadden geen water, want het was op?? We hebben gewoon 3U$ betaald ipv 4. Geen toppertje deze tent. Beetje blowhok. Kamer was voor de rest wel oke voor een nacht.
Sihanoukville
Sontepheap guesthouse 8U$
Ph 39 Tola(naast Orchid guesthouse)
LP : nee . D/W : ja/ja.
Opmerking: Iets duurder dan anders, maar zeker de moeite. Grote kamer, warme douche, TV, fan. Enig minpuntje is de herrie van het bouwen van de buren. Er zijn ook goedkopere kamers. GST guesthouse is waarschijnlijk de best optie en heerlijk goedkoop eten daar. In tegenstelling tot het LP commentaar is het strand prima.

Vervoer

Voen Kham(Laos) - Stung Treng 10U$
Speedboot : op afroep. duur: 1 uur
Opmerking: Speedbootmaffia!! Je betaald dus 10U$, waar je 4U$ betaald als je de trip in omgekeerde richting doet. Er is ook echt een kereltje de baas, en je kan genadeloos afdingen, maar het wordt niet mindere dan 10U$. Bespreek wel eerst de boott en haal dan pas je exit laos stempel, zodat jje eventual nog kan onderhandelen. Anders sta je in niemandsland en ben je helemaal aan de godden overgeleverd. Bij de Loasgrens betaalde wij 1U$ en bij de Cambodiaanse grens 3U$ corruptiegeld p.p..
Stung Treng - Kampong Cham 13U$
Grote speedboot : 7:30 uur duur: 7 uur
Opmerking: Laat de kerel van genoemd guesthouse in de plaats je ticket halen, dat bespaart je 2U$. Op het dak van de boot is het het lekkerste vertoeven. Je moet als vrouw ook even naar de wc gaan.
Kampong Cham - Phnom Penh 2U$
Bus : 10:15 uur duur: 2,5 uur
Opmerking: Lokale bus. Gaat meerdere keren per dag (6x). Je kan je ticket een dag van te voren vastleggen, zodat je een plaatsje hebt. Beenruimte is krap! Dus stoelen 1 &2 hebben de voorkeur. Onderweg stopt de bus in Skuol waar je even lekker spinnen kan eten! Brrr.
Tour rond phnom penh. 10U$
Tuk-tuk : 9:00 uur duur: 8 uur
Opmerking: Met 4 personen (2,5$ p.p. dus) naar Tuol Sleng, vervolgens naar de Killing fields en afsluitend naar de russian market en terug. Tukman wacht overal netjes op je. Om 10:00 & 15:00 uur start er een film in Tuol Sleng.
Phnom Penh - Siem Reap 4U$
Bus : 7:15 uur duur: 7 uur
Opmerking: Kan in elk guesthouse geboekt worden. Zowel GST als Capitol hebben bussen, maar de prijzen zijn gelijk.
Phnom Penh - Sihanoukville 3U$
Bus : 8:15 duur: 4 uur
Opmerking: GST bus, vertrek vanaf de central market. Er zijn ook bussen om 7:00, 12:15, 13:15 uur. De rit duurt voornamelijk lang door de vele stops onderweg, terug gaat het beter.
Phnom Penh - Chau Doc (Vietnam) 6U$
Bus/Boot : 7:00uur duur: 8 uur
Opmerking: Allereerst, het kan ook voor 4U$, bij een burootje even voor Lakeside nr9.Tour office met capitol. Het staat op het bord als 6, maar het is dus 4U$. Eerst 2 uurtjes bussen over een hobbel weg (au), en dan relaxt met een prachtige boottrip naar Chau Doc.

Bezienswaardigheden

Phnom Penh - Tuol Sleng school, Kiillingfields & Russian market.
geboekt bij: nvt 2000,2000&0R.
Opmerking: Tuol Sleng school is het martelaarscentrum van wijlen pol pot. De killingfields is waar minstens 9000 mensen in massagraven liggen. Een indrukwekkend dagje. De russian market is leuk voor DVD & CDtjes, ook merkkleding al dan niet nep, is aanwezig. Om 10:00 & 15:00 uur start er een film in Tuol Sleng
Phnom Penh - stadstour.
geboekt bij:nvt
Opmerking: Wij hebben Wat Phnom, Friends & de central market bezocht. Wat Phnom heeft veel makaak apen, dus even voor oppassen. Friends is een restaurant voor en door straatkinderen. Een goed doel en lekker eten. Nextdoor is er ook nog een Friends-stuff, waar je dingen kan kopen. Central market is meer een lokale market en daardoor ook erg leuk. Geld wisselen kan je het beste ook hier doen(niet bij de bank). Rond de markt zijn ook enkele goede computer winkels.
Siem Reap - Angkor Wat en omgeving.
geboekt bij: nvt 40U$
Opmerking: De prijs is voor 3 dagen toegang, 20U$ voor 1 dag en 60U$ voor een week. Verlenging is niet mogelijk. Wij hebben het met de fiets gedaan en vonden het geweldig. Ondanks de hitte is het veel prettiger dan met brommer of tuk-tuk, en ook nog goedkoper. Fiets kost 1U$ per dag en met versnelling! Als je het op je gemak doet, kan je alle belangrijke sites in 2 dagen doen en de 3de dag een verdere tempel doen( met tuk). Tip is wel om de eerste dag Angkor Wat te doen, dan ben je nog niet tempelziek. Tussen 1100uur en 1400uur is het er super rustig.
Phnom Penh - Royal Palace
geboekt bij: nvt 8U$
Opmerking: indrukwekkend, maar het is bij lange geen royal palace zoals in Bangkok. Ook de entree is redelijk prijzig voor het gebodenen. 2U$ p.p. En 3U$ voor een camera (5U$ voor video-camera!). Er is ook een Angkor Wat manqeutte te vinden.

 
Opties

Printervriendelijke pagina  Printervriendelijke pagina||Stuur dit verhaal naar een kennis  Stuur dit verhaal naar een kennis