Welkom op
WorldTrip
Home
Login
Lid worden
Voorbereiding
Waarom op reis?
Wie zijn wij?
Voorbereiding
Gezondheid
Route
Landen
Links
Status Nu
Planning
Paklijst
De Reis
Foto Album
Hoe is t?
Thailand
Maleisie
Singapore
Australie
Nieuw Zeeland
Nederland
Laos
Cambodja
Vietnam
Ecuador
Griekenland
Extra
Suggesties
Chat
Gastenboek
Website
Wisselkoers
Statistieken
Contact

Languages
Kies interface taal:


Hits

Ecuador: Andesgebergte, Spaans & Galapagos?
Geplaatst op Thursday 29 April - 22:36:07 22:36 uur door addy&niki

ecuador Happen naar adem hoog in de bergen, spaanse werkwoorden stampen en toch naar de Galapagos eilanden???

25 April 2004, Feestje!!

Om 7.00 uur wordt Niki vandaag gewekt met een verrassingsontbijtje op bed. Het is dubbelfeest want we zijn vandaag ??n jaar getrouwd en we zijn 300 dagen onderweg! Toch wel een feestje waard dat we al weer ??n jaar getrouwd zijn ondanks dat we 24 uur per dag op elkaars lip zitten...hihi

Wandelen in de bergen

Na het harde studeren op alle spaanse werkwoorden neemt Washington, de eigenaar van school, ons mee de vrije natuur in. We gaan een paar uur lopen rondom het Cuicocha meer. We ontmoeten elkaar op het busstation in Otavalo. Ook Lisa een student uit Canada en de dochter van Washington met haar vriend gaan met ons mee. We nemen de locale bus naar een dorpje verderop en vandaaruit gaan we achter in een pickupbak de bergen in. We waaien heerlijk uit.
Eenmaal aangekomen bij het meer is het uitzicht overweldigend. We zien verschillende vulkanen en met sneeuw bedekte bergen. We zien zelfs een vulkaan die op de grens ligt van Colombia. We lopen op een hoogte van 3400 meter, met af en toe flink dalen of stijgen. Happend naar adem moeten we regelmatig even bijkomen en proeven we van de lekkernijen die Washington heeft meegbracht. Een soort niet helemaal gepopte popcorn en verschillende soorten bonen. Mmmmhh toch wel wat melig, geef ons maar gewone popcorn....
We lopen het meer voor drie kwart rond en genieten van het uitzicht. Na 4 uurtjes lopen staat de auto al weer op de afgesproken plaats om ons een lift naar beneden te geven. Terug in Otavalo doen we ons te goed aan een heerlijke lasagne en nemen zelfs bananencake als toetje.

Het is weer maandag en met een echt maandagochtendgevoel storten we ons op de onregelmatige werkwoorden. Stampen, stampen en nog eens stampen. De vele oefeningen worden trouw gemaakt en we merken dat we al kleine gesprekjes kunnen voeren. We maken ons deze dagen druk over van alles en nog wat. Zullen we nou toch die trip naar de Galapagos eilanden boeken? Waar kunnen we lekker eten? Hoe onthouden we al die spaanse woorden? Zullen we vanavond wel of niet een haardvuurtje stoken? Tja het leven is behoorlijk tranquilo (relaxt) in Otavalo. 's Avonds genieten we toch van een heerlijk haardvuur in het hostel en kruipen vroeg in bed.

Ibarra

De volgende dag hebben we ons laatste Spaanse les. Maar niet getreurd want Washington neemt ons 's middags mee naar Ibarra een stadje noordelijk van Otavalo, zijn woonplaats. Een rit van 40 minuten met de bus brengt ons in deze prachtige stad. Washington laat ons de mooiste plekjes van de stad zien. Zo bekijken we de katholieke kerk, lopen door de vele parkjes en nemen een taxi naar een prachtig uitzichtpunt over de gehele vallei waarin Ibarra ligt. Ondertussen krijgen we de nodige geschiedenislessen over het ontstaan van Ibarra. Het is allemaal prachtig maar toch wachten we met grote spanning op het moment dat Washington roept dat we Helados gaan eten. Ibarra staat namelijk bekend om zijn ijs (Helados) en daar houden wij wel van!!! De Ecuadorianen kunnen daar overigens ook wat van. Ze eten ijs, ze gaan ijs eten of ze hebben net ijs gegeten. Je ziet ze de hele dag door ijshappen. Het kleine ijssalonnetje zit stampensvol maar we hebben ons ijsje al rap voor ons. We hebben ieder een ijsje met twee verschillende smaken. Nog tijdens het eten wordt al besloten dat het toch echt nodig is om meer smaken te proeven. Zo zit iedereen in no-time met een tweede ijsje voor zich. Met een volle buik nemen we afscheid van Ibarra.

De volgende dag is het tijd om Otavalo te gaan verlaten. Al onze spulletjes worden weer in de rugzak gepropt (op een of andere manier kan dat nooit netjes en past het eigenlijk ook niet) waarna we weer de bus naar Quito nemen. Een prachtige busrit bovenin de bergen brengt ons in ruim twee uurtjes in de hoofdstad. Dit keer bivakkeren we niet in de Old Town, maar kiezen we voor het gemak van backpackersland (Gringolandia) in de New Town, waar we opzoek gaan naar een tripje naar......

De Galapagos Eilanden

Jawel, we hebben het voor elkaar. We gaan zeeeeer binnenkort (Als je dit leest zijn we er misschien al wel!) naar de GALAPAGOS. Weer een droom waarmaken. Volgens sommigen kan je ook gewoon naar de dierentuin om dieren te zien (We noemen geen namen, hahaha!!), maar wij willen deze toch wel even in het echie zien, zonder hekkie. Na een dag zoeken hebben we via Sangay een ticket weten te bemachtigen op de Lobo del Mar III. Een First Class boot (we doen niet minder). We vertrekken op 1 Mei richting het hoofdeiland Santa Cruz, daar zijn we dan alvast een 4 dagen voor de echte cruise van 7 dagen langs de eilanden begint. Zo kunnen we vast proeven aan de omgeving en al wat dingetjes bezoeken op dit eiland. Op 5 Mei start dan de rondvaart langs de eilanden.

Feitjes

Enkele feitjes over de boot op een rij:
 • De Lobo heeft plaats voor 16 personen (8 dubbel cabins).
 • De boot is 25meter lang.
 • Er is 7 man crew onboard.
 • Naast de 7 man crew hebben we een Naturalist Class III (Bioloog die alles kan vertellen over wat je ziet).
 • We kunnen gebruik maken van snorkels.
 • Er zijn 3 zeekajaks aan boord.

Route

 • Baltra (aankomst) en Bachas stranden
 • Rabida & Sombrero Chino (deze laatste is waarschijn iets anders)
 • Santiago & Bartolome Eilanden (Pinguins!)
 • South Plaza & Santa Fe Eilanden
 • Santa Cruz eiland
 • Floreana Eiland (Snorkelen met reef tip shark en meer!)
 • Espanola Eiland (albatrossen!)
 • North Seymour Eiland

Op vrijwel alle eilanden kom je zeehonden tegen en vele vogelsoorten. Hoogtepunten: het eiland Espanola met de albatrossen en Floreana alwaar je in een vulkaan kan snorkelen (nee, niet in het lava, maar in het water) met haaien en andere vissoorten.... De rest is natuurlijk ook supergeweldig.
De route is misschien duidelijker middels een plaatje.

De route langs de eilanden

We hebben een open vliegticket, dus als we nog iets langer willen blijven op de Galapagos, dan kan dat. Nooit verkeerd natuurlijk zo?n optie.
Nu maar hopen dat alles gaat lukken, dan zullen we zeker weer een hoogtepunt in onze trip beleven...
Jullie zullen het over 14 dagen weten....Tot dan!

 
Opties

Printervriendelijke pagina  Printervriendelijke pagina||Stuur dit verhaal naar een kennis  Stuur dit verhaal naar een kennis