Waarom op wereldreis?
Datum: Sunday 23 March - 17:02:56 17:02 uur
Onderwerp: Algemeen Voorbereidingen
Waarom gaan wij op wereldreis?

Dit verhaal begint in een klein dorpje in Sri Lanka genaamd Haputale. We staan bepakt en bezakt met onze rugzakken op het station met de Lonely Planet in ons hand en proberen te besluiten waar we die nacht gaan slapen. De Lonely Planet geeft een uitgebreide omschrijving van het guesthouse van Mr. Amerasinhge. Het eten zou fantastisch zijn en de sfeer geweldig. Op dat moment spreekt een tout (mannetje die je iets probeert te verkopen) ons aan en bied ons een lift aan naar een ander guesthouse. Daar waar we normaal gesproken met een grote bocht om deze mannetjes lopen zijn we nu moe omdat we de hele dag al aan het reizen zijn en rijden mee om het guesthouse te bezichtigen.

Ad met de australian connection: Cain & Laura We besluiten om in dit guesthouse te overnachten. Hongerig bestellen we een lekkere maaltijd van de kaart en wachten in het restaurant van het guesthouse met rammelende magen. Ondertussen is een Australies paartje aan de tafel naast ons komen zitten. Plotseling staat de tout die ons die middag heeft opgepikt voor ons neus. We zien al snel dat hij behoorlijk dronken is. Luidruchtig begint hij tegen ons te praten. Wij proberen niet te veel aandacht aan het te schenken, maar voelen ons toch behoorlijk bedreigt als hij ons persoonlijk begint aan te vallen. Na de uitlating: " Ik steek hier vannacht de boel in brand", beluiten we direct onze tas te pakken en weg te gaan.

Het Australische koppel heeft het drama gevolgt en biedt aan ons direct naar het guesthouse te brengen van Mr. Amerasinhge waar zij ook overnachten. Later blijkt deze ontmoeting met Laura en Cain een grote rol te spelen bij de beslissing om op wereldreis te gaan.

Eenmaal thuis praten we veel na over onze reis naar Sri Lanka. Wij zijn een beetje jaloers op Laura en Cain die na Sri Lanka doorreizen naar India en Nepal. We hebben na onze ontmoeting nog steeds contact via e-mail. Steeds vaker komt bij ons ook de gedachte naar boven om ook voor een langere tijd te gaan reizen. Uren praten we over alle landen die we nog willen zien. Als we dit alleen willen doen met onze vakantiedagen, zal dit nog tientallen jaren gaan duren.

Stel dat we op wereldreis zouden gaan, hoe lang zouden we dan gaan? Drie maanden, een half jaar of zelfs een heel jaar?
Welke landen zouden we dan willen bezoeken. De landen waar we veel over gesproken hebben liggen over het algemeen in Azi?. Verder staan Australi? en Nieuw Zeeland ook hoog op onze lijst.

de matterhorn in zermatt, zwitserland

Ondanks dat we nog niet zo veel buiten Europa de wereld hebben verkend, zit het reizen ons al jaren in het bloed. We hebben allebei altijd al een drang gehad om wat te zien van de wereld. Vanaf onze zestiende levensjaar trekken we er ieder jaar op uit met een tent en rugzak om met name landen binnen Europa te zien. Het zo goedkoop mogelijk reizen was toen heel belangrijk aangezien we beiden studeerden.
Het verkennen van de prachtige ongerepte stukken natuur van landen zoals Frankrijk en Oostenrijk was onze voornaamste bezigheid tijdens deze reizen. Uren er op uit trekken met een klein rugzakje, lopen en klimmen tussen immense hoge bergen.

Vorige jaar waagden we de stap buiten Europa en besloten we naar Sri Lanka te gaan. Dit prachtige land heeft ons hart veroverd met zijn warme en vriendelijke mensen, intrigrerende cultuur en prachtige natuur. Tijdens deze reis ontstond niet alleen de reiskoorts, maar deze werd ook nog eens aangewakkerd door de vele reizigers die we tegenkwamen. Laura en Cain, afkomstig uit Australie hebben ons uren verteld over hun wereldreis. Drie jaar waren ze onderweg toen we ze tegen kwamen.

Toen we terug kwamen van onze reis naar Sri Lanka en het dagelijkse leven weer opgepakt moest worden, kwam bij beiden de gedachten naar boven: "is dit het nou?" Allebei aan het begin van een carriere, maar nog zo weinig van de wereld gezien. Wilden wij wel in het huidige beeld van deze maatschappij passen, geld verdienen en weer uitgeven aan grote huizen, mooie auto's en luxe hebbedingetjes? We hebben beiden een HBO opleiding, en zijn gelijk na het studeren aan het werk gegaan. Al snel kochten we een eigen huisje. Nu werken we allebei een paar jaar en zijn verstrikt in een druk en sociaal leven.
Steeds vaker komt de gedacht boven om onze dromen te verwezelijken voordat de helft van het leven met een hoog tempo aan ons voorbij schiet. Het is onze droom om te wereld te verkennen, in contact te komen met andere culturen en de wonderen der natuur zelf te aanschouwen. Maar ook om er achter te komen wat we nu echt met ons leventje willen. De timing is nu goed aangezien we beiden aan het begin van een carriere staan, en het dus niet heel moeilijk zal zijn om de draad weer op te pakken als we terug zijn. Wij zijn het onderbreken van onze loopbaan niet echt als een probleem. De levenservaring die we op zullen doen tijdens onze wereldreis kan juist positief werken bij het zoeken naar een baan bij onze terugkomst.

Het besluit is genomen. Wij gaan op wereldreis! Natuurlijk moesten we eerst de ouders op de hoogte brengen. We nodigen de ouders van Addy uit voor een etentje, maar zijn zo zenuwachtig om het te vertellen dat we het grote nieuws al voor eten eruit gooien. Gevolg: misselijke ouders die geen hap meer door de keel krijgen.
Bij de ouders van Niki gaat het al niet veel beter. Het is toch even slikken dat we een langere tijd gaan reizen.

Het strand van negombo,sri lanka.

De volgende stap is te bedenken hoe wij onze wereldreis gaan voorbereiden. Naar welke landen gaan we? Hoe lang gaan we weg? Wat doen we met ons huis? Het avontuur gaat nu al beginnen...Dit artikel komt van Worldtrip.nl
http://www.worldtrip.nl

De URL voor dit verhaal is:
http://www.worldtrip.nl/modules.php?name=News&file=article&sid=12